İki bin adet kavurma dağıtan belediye ekipleri, öğrencilerin hem karnını doyurdu hem yüzünü güldürdü.

Öğrencilerle bir araya gelen Onikişiubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, kürsüde yaptığı konuşmasında öğrencilik yıllarını anlatarak, şu sözlere yer verdi.

“ Ben Ankara’da Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okudum, 4 senede 4 defa derse giremedim. O zaman da bu ülkenin çocukları, insanları için sıkıntılar çıkarmışlardı şimdi de farklı versiyonlarla o sıkıntıları devam ettirmek istiyorlar. O zaman bizleri sağcı solcu diye bölmüşlerdi. O öğrencileri birbirlerine kırdırmışlardı. O zamanın bir paşası geçenlerde ne demişti; “Şartlar olgunlaşınca müdahale ettik demişti.” Yani bu ülkenin çocuklarını karşı karşıya getireceksiniz, onları birbirine öldürteceksiniz, şartlar olgunlaştı diyeceksiniz, sonra da müdahale edeceksiniz. Böyle bir şey olamaz.

Değerli gençler sonra gördük ki sağcıyı da vuran, solcuyu da vuran tabanca aynıydı. Yani bu bir kurguydu ve biz bu kurgulara artık düşmeyeceğiz inşallah. Şunu çok iyi bilelim, bu ülkenin hem içeride hem de uluslararası ölçekte itibarı bizim bildiğimizden çok daha ötede…

Konuşmasında sözlerine bir anekdot anlatarak devam eden Başkan Mahçiçek, şu ifadelere yer verdi.

“ Yaklaşık bir sene önce Avusturalya’ya gitmiştik. Avusturalya’nın yerlileri biliyorsunuz ki, Anzaklar… İngilizler Anzakları gezmeye götürüyoruz diye getirmişler, Çanakkale’de bizim askerlerimizle savaştırmışlar. Ama bizim askerimiz onların yaralılarını kucaklarına alıp evlerine götürmüş ve tedavilerini sağlamışlar. Avusturalya’da en büyük parkta bunu heykelleştirmişler. Bizim askerimiz Anzak askerini kucağında taşıyor ve bayrağımız orada asılmış. Orada da bir konut bina yapmışlar, o binanın içini gezerken bir siren çaldı, biz de biliyorsunuz siren çaldığı zaman tehlike var demektir. Orada ki görevliye neden siren çalıyor diye sorduğumuzda, “ bu siren sizlere saygı için çalıyor” cevabını aldık. Yani Kahramanmaraş’tan giden birkaç yöneticiye orada saygı için siren çalınıyor.

Geçmişte oralarda bizi çok fazla ülke yerine koymazlardı şimdi ise saygı için anıt binaların içinde siren çalınıyor. Yani bizim ülkemizin artık Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi “ bu ülkenin sınırları kendi sınırlarımız içinde değil, Türkiye etki alanıyla çok daha geniş coğrafyadan büyük bir ülke” İşte böyle büyük bir ülkenin insanları olarak, çok daha çalışmak ve gayret etmek durumundayız.

Bizler Onikişubat Belediyesi olarak, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle beraber sizlerin burada rahat ortamda okumalarınız bakımından elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sizlerden beklentimiz de alanınızın en iyisi olmanız. Hepinize yürekten başarılar diliyorum. Başta üniversite yönetimimiz olmak üzere, bu programda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim