Kahramanmaraş’ın tarihi, kültürü, sanatı ve mutfağı gibi konulardan soruların yer aldığı bilgi yarışması Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Yarışmaları izlemeye Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Onikişubat Belediyesi Şube Müdürleri, yazar Vehbi Vakkasoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

4 etapta gerçekleşen yarışmada Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi, Gülizar Şamil Aktaş Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi finale yükselmeye hak kazanmıştı. Finalde yarışmaya hak kazanan okulların yerlerine yerleştikten sonra öncelikle Onikişubat Belediyesi Mehteran Takımı salonda gösteri gerçekleştirdi. Ardından konuşma yapmak üzere Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen sahneye davet edildi. Konuşmasında gelecek nesillere Kahramanmaraş’ın kültürünü aktarmak amacıyla Kültürünü Keşfet Bilgi ve Kültür yarışmasını düzenlediklerini söyleyen Gökşen, sözlerine şu şekilde devam etti.

‘’ 3 ay önce çalışmalarına başladığımız ve bugün finalini gerçekleştirdiğimiz Kültürü Keşfet yarışmamızı hayata geçirme amacımız; Hem yerelde hem de ülke safında değerlerimizi öğretmek, öte yandan yemek, kültür, tarih ve yazarlarımız gibi alanlarda gelecek nesilleri bilinçlendirmekti. Öncelikle değerli jüri üyelerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, ayrıca bizlere her anımızda destek veren Sayın Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek Beyefendiye, başkan yardımcılarımıza çok teşekkür ederiz. Sürekli birlik halinde hareket ederek, bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Bizler için önemli olan sizlere en iyi şekilde bu mesajı verebilmekti. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.’’

Daha sonra konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, mutluluğunu ve heyecanını dile getirerek, şu ifadelere yer verdi.

‘’Öncelikle bugün burada sizlerle olmaktan dolayı çok heyecanlı olduğumu belirtmek isterim. Keşke bir kez daha okuma imkânımız olsa ve sizin yaşlarınızda olabilsem. Ama biz bugün burada sizler daha iyi şartlarda okuyabilesiniz diye varız.

Değerli gençler Onikişubat Belediyesi olarak fiziki çalışmalarımızın yanı sıra önceliğimiz insan odaklı çalışmalardır. Sizler şuan ki eğitim imkânlarından dolayı çok şanslısınız. Ben İmam Hatip mezunuyum. İmam Hatip mezunları o dönemler üniversite sınavlarına giremiyorlardı. Bu yüzden 1 yılda düz lisede okumak zorunda kaldık. O dönemin şartlarında otobüse binmek gibi bir lüksümüz de yoktu. Okula yürüyerek gider gelirdik. Ama bugün ki şartlarda siz en iyi imkânlarda okuyabiliyorsunuz ve bizlerde sizleri daha iyi imkânlara, seviyelere taşımak için çalışıyoruz. Bu yüzden sizlerden isteğimiz daha çok çalışalım, daha çok okuyalım.’’

Mahçiçek’’ Eğitime Dev Yatırım Yaptık’’

Başkan Mahçiçek, insan odaklı çalışmalarının başında eğitimin geldiğini belirterek, yaptıkları hizmetleri şu şekilde aktardı.

’Değerli gençler, Onikişubat ilçemizin 415 bin nüfusu var. 82’si köy ve beldeden oluşan 139 mahallemizin bulunduğu bu bölgede 62 tanesine Bilgi ve Kültür Evi yaptık. Öte yandan 7 İmam Hatip Okulu projesine imza atarak, 5 tanesinin yapımını tamamladık. 2 okulumuzun inşaatı devam ediyor. Geçen sene okullarımıza 37 bin safahat dağıttık. Değerli yazarımız Vehbi Vakkasoğlu Beyefendiyle okullarımıza gidiyor, öğrencilerimizi daha donanımlı hale getirmek için tecrübelerimizi aktarıyoruz.

Editör: TE Bilişim