“Emektar, vefakâr, cefakâr babalarımızın günü bugün. Aslında onların günü sadece bir gün değil, her gün anılmalı. Babalar ailesi için her türlü fedakârlığı üstlenir, ailesinin mutluluğu için özveri ile çalışır, emek harcar. Yeri gelir kendisi eksik giyer, eksik yer ama evlatlarına, ailesine her şeyin en güzelini, en iyisini layık görür.

Bu bakımdan babalara sadece bir günde değil, her gün özel davranmalı, saygı da kusur etmemeli ve hoşgörü ile yaklaşmalıyız.”

Baba hakkının önemine değinen Başkan Mahçiçek, Peygamber efendimizin bir hadisinde “Babanın sevgisini muhafaza et. Eğer o sevgi bağını koparırsan Cenab-ı Hakk da senin feyz ve saadet nurunu söndürür” ifadelerini kullandığını belirterek, baba hakkının ödenemeyeceğini söyledi.

Bir babanın evladına ettiği duanın Allah katında makbul olacağını belirten Başkan Mahçiçek, evlatların babalarının beddualarından kaçınmaları gerektiğini, hayır dualarını almak için çabalamaları gerektiğini söyleyerek “Evlatlarının mutluluğu için hem maddi hem manevi anlamda büyük fedakârlık gösteren babaların gününü, en içten dileklerimle kutlar, tüm babalar ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir ömür dilerim” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim