Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kadının Türk toplumunda değerine ve önemine dikkat çeken Mahçiçek, kadının ülke gelişiminde önemli bir faktör olduğunu belirterek, şunları söyledi.

‘’Özellikle Türkiye’de kadınlarımız çok özel bir yere sahiptir. Kadın demek aile demektir. Ailenin en temel faktörünü oluşturan varlık kadındır. İslam Dininde ve Türk toplumunda kadın kutsal bir değere sahiptir. Annelik gibi yüce bir makama layık görülen kadınlara, her zaman saygı gösterilmesi gerekir. Özellikle Türk toplumunda yetişen bireyler olarak, bizlere her zaman kadına değer vermeyi ve onlara sahip çıkmak gerektiği öğretilmiştir. Tarihimizde de kadınlarımız kendini ispatlamış ve nice savaşlarda düşmana karşı direnmiştir. Maraş’ımızın Kahramanlık unvanına layık görülmesinde, İstikbal’den İstikbal’e yürüyüşümüzün ardındaki sessiz ve gerçek kahramanlar kadınlarımızdı. Milli mücadele döneminde kahraman olarak anılan Senem Ayşe, Nene Hatun, Hürü Hatun bunlara en iyi örneklerdir.

Bir ülkede kadınlar ne kadar mutluysa, ne kadar üretebiliyor ve katkı sağlayabiliyorsa o ülke o kadar gelişmiş ve başarılı demektir. Bizler kadınlarımıza başarıya giden yolda bir engel değil, bir basamak olmalıyız. Kadınlarımız, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda her zaman ayaklarının üzerinde durabilmeli ve aynı olguyu yetiştireceği evlatlarına da yansıtabilmelilerdir. Ülkemizde kadın istihdam oranları 2017 yılında yüzde 28,3 iken, yüzde 47,3’e yükselmiştir. Bu bizler için önemli bir gelişme ve gurur verici bir tablodur. Bizler Onikişubat Belediyesi olarak, kadınlarımızı topluma kazandırmak ve daha gelişmiş bireyler haline getirmek için bu kapsamda birçok proje hayata geçirdik. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi ve eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliğine Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi olarak bizler de destek olduk ve okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza eğitim almaları için kurslar açtık. 72 Mahalleden 62’sine teknik donanımları hazır, Bilgi Kültür Evleri yaptık. Buralarda verilen eğitim kurslarıyla kadınlarımız el becerilerini geliştirip birbirinden güzel dikiş ve nakış eserlerini ortaya çıkartarak, bunların satışını gerçekleştirip, bu vesileyle aile ekonomilerine de katkı da sağlayabilecekler. Ayrıca Kuran’ı Kerim kursları da açarak, Kuran öğrenmek isteyenlere imkân sağladık. Öte yandan sosyal ve kültürel alanda da eğitim alıp kendilerini geliştirebilmeleri için hizmet veriyoruz. Daha güçlü bir Türkiye olmak için, daha gelişmiş bir ülke olmak için 7’den 7’e kadın, erkek demeden eğitim alıp gelişmeliyiz. İşte biz tam da bu hizmet anlayışıyla hareket ediyor ve özellikle eğitim alanında yatırımlar yapıyoruz. Kadınlarımıza her zaman ihtiyacımız var. Bu yüzden şiddetten uzak, kadınlarımızın huzur içinde yaşayacağı günler olmasını temenni ediyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun.’’

Editör: TE Bilişim