Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dünya Down Sendromlular Günü’nde bir mesaj yayımladı. DownSendromlular adına farkındalık yaratmak için birçok alanda hizmet veren Belediye Başkanı yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

‘’Bizler için insan, ayırt etmeksizin yaratılmış en önemli varlıklardır. Bizler bu anlayışla halka hizmet ediyor ve onlara fayda sağlayacak projeler üretiyoruz. Down Sendromlular Günü vesilesi ile de farkındalık yaratmak için harekete geçiyoruz. Hepimiz Down Sendromlular konusunda bilinçlenelim, farkında olalım ki onlara farkındalık yaratalımistiyoruz. Biz Onikişubat Belediyesi olarak toplumumuzun tüm katmanlarına, tüm kesimlerine ulaşabilmek bakımından, özellikle bu alanda duyarlı davranmamız gerektiğini biliyoruz. İşte bu bağlamda birkaç ay önce temelini attığımız ve çok kısa bir sürede de inşaatını bitireceğimiz Down Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezimizi çocuklarımızın hizmetine açacağız inşallah. Çocuklarımızın bu merkezimizde daha iyi eğitim almalarını ve toplumun içerisinde kendilerini daha rahat ifade edebilmelerine imkân sağlayarak, onları topluma kazandırmaya gayret edeceğiz. Buralarda çocuklarımız hem kendilerini geliştirecek ve ilerleyen süreçlerde Kahramanmaraş’ımızı en iyi şekilde temsil edecekler. Ayrıca ailelerimiz içinde eğitim alanında hizmetler verilecek ve bilgilendirilmeler yapılacaktır. Bu bağlamda da bu tesislerin yapılması için gayret ediyoruz. Bu ülke birlik ve beraberlik olgusuyla güçlenecektir, bu yüzden hep birlikte el ele vererek Down Sendromluların biz farkındayız, sizlerin de farkındalığınıza vesile olmasını dilerim.’’

Down Sendromlu çocukların özel yeteneklere sahip olduğunu belirten Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yüzme müsabakalarına katılıp, dereceye girerek başarı elde eden sporculara düzenledikleri organizasyondan da bahsetti.

‘’Öte yandan geçtiğimiz günlerde Antalya’da düzenlenen yüzme müsabakalarında derece alan Kahramanmaraşlı DownSendromlu sporcuları ödüllendirmek ve gurulandırmak için Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu kafeteryasında program düzenleyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, onları her alanda topluma kazandırmak için ellerinden geleni fazlasıyla yapacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim