Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine dikkat çekti. Erdoğan’ın ‘’Milletimizle birlikte daha yeşil Türkiye için çalışacağız’’ sözlerinden esinlenerek yola çıkan Mahçiçek, şöyle konuştu.

‘’ Orman Haftası 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan en önemli etkinliklerden biridir. Bu hafta da doğaya ve ekonomiye büyük oranda katkı sağlayan ormanlarımızın önemi anlatılır. Ormanlar hem insanoğlunun yaşamı hem de evrenin ve ekolojik dengenin işleyişinin düzenli devam etmesi için çok önemli faktörlerden biridir. Ormanları, ağaçları yaşatmak ve öldürmek biz insanların elindedir. Bir ormanın yok olmasına vesile olmak aslında binlerce insanın yok olmasına vesile olmaktır. Gelecek nesiller için, bu dünyanın var olabilmesi için ormanlara, ağaçlara her zaman ihtiyacımız var. Bu bilinçle hareket ederek, dikkatli davranalım inşallah. Tıpkı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin de dediği gibi, milletimizle birlikte daha yeşil bir Türkiye için hep birlikte gayret edip, çalışacağız. Bu hususta sizlerden bir istirhamım olacak. Bir ağacın, bir bitkinin canlı olduğunu ve evrendeki diğer canlılarında onlara muhtaç olduğunu unutmamak kaydıyla, ormanlarımızı koruyalım. Bir orman yangınında binlerce canlı, bitki, ağaç ve hayvanlar yok oluyor. Ormanlarda bilinçsiz bir şekilde ateş yakılıyor. Herhangi bir piknik anında yere düşen küçücük bir kıvılcım, kocaman bir hayatı yok  ediyor. İşte tam da bu noktada empati kurmak gerekiyor ve canlılarımızın yaşam alanlarını korumak gerekiyor.

Bunu gönülden ifade ediyorum ki, devletimiz ve belediyelerimiz çevreci ve yeşil dostu yönetim biçimini benimseyerek hizmet etmektedirler. Çünkü orman, su ve tabiat gibi doğal kaynaklarımızı ne kadar koruyup kollarsak, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Türkiye bırakabiliriz. Bu yüzden daha yeşil bir Türkiye için el ele verip, doğamızı koruyalım.

Editör: TE Bilişim