Muhtarların da katıldığı toplantıda konuşma yapan Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel şu ifadelere yer verdi.

 “Nisan ayı toplantımız hayırlara vesile olsun. Bu yaptığımız iş çok önemli ve hayırlı bir iş çünkü hem biz sizlerle bir araya geliyoruz hem de mahalle sakinleri iletişim halinde oluyor. Bu vesile ile bizler de sizlerle beraber partimizin mahalledeki son durumunu öğrenmiş oluyoruz.

Biliyorsunuz ki ülkemiz şuanda zor günlerden geçiyor ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi bu süreci ülkemizde herhangi bir sıkıntıya yol açmadan yürütüyor. Tabi böyle önemli bir süreçten geçerken birlik ve beraberliğimizin çok güçlü olması lazım. Çamlık mahallesi bizlerin en güçlü olduğu bölge. Bundan dolayı sizlere, mahalle başkanımıza ve muhtarımıza gösterdikleri gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum.”

Daha sonra Çamlık ve Serintepe Mahallelerinde bulunan tapu sorunuyla ilgili konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları söyledi.

“Öncelikle ilçe başkanımız mahalle toplantısı yapalım deyince ben de katılmak istedim. Çamlık mahallemizde 2010 senesinden bu yana inceleme yaparak tapu durumu nedir diye baktım. İlk olarak TOKİ ile olan sorunu çözdük ve sağ olsun TOKİ başkanını ikna ettik. Ama orada yasal bir hüküm vardı 2003’den önce yapılan yerleri dikkate alabiliyoruz. Ve biz bu olayı meclise taşıyarak milletvekili arkadaşlarımıza sunduk. Onlarda Allah razı olsun son çıkan bir yasayla 2003’ü 2014’e çıkardılar. Dolayısıyla önümüzdeki o engelde kalktı ve 2014’ten sonra yapılan evleri ölçüp, sahiplerini tespit edip ondan sonraki işlemlerini yapabilecek hale geldik. Sistem kolay değil, zor işliyor. Ama Allah şahit ki, muhtarlarımız olayları yakından takip ettiler. Sonuç itibarıyla bu aşamaları sıkıntıları atlattık. Şu ana kadar bu evlere müracaat için 101 kişi başvurdu. Bu arkadaşlarımız arasında evrakları eksik olmayanların dosyalarını defterdarlığa gönderdik. Defterdarlık da Ankara’ya gönderecek. Ama eksik evrakları olan evraklarını da hızlı bir şekilde tamamlasın. Serintepe Mahallesi’nde de aynı sıkıntı bulunuyor. Orayı da Büyükşehir Belediyemiz Kentsel Dönüşüm kapsamında almıştı. Serintepe Muhtarı Ramazan Bey gayret etti ve Kentsel Dönüşüm planlamasından Serintepe Mahallesini çıkarttırdı. O bölgenin de evrakları tamamlandıktan ve Ankara’da milletvekillerimizin onayından geçtikten sonra 3’ü belediyemizden, 2’si Milli Emlak’tan oluşan 5 kişilik bir komisyon kurulacak ve kıymet değer tespiti yapılacak. Bu süreci hızlandırmak sizlerin elinde, 250 kişiden daha 101 kişi müracaat etmiş. Bakın son dönemlere kalıp gecikmeyelim.

Mahçiçek “ Güçlü Türkiye İçin Birlik ve Beraberliğimizi Bozmayacağız”

Mahalle sakinlerinin sorunlarının ardından ülkede yaşanan olaylara da değinen Başkan Mahçiçek, konuşmasına şöyle devam etti.

“ Bu ülkenin etrafı hainler tarafından kuşatılmış durumda. 40 seneden bu yana terör mücadelesiyle uğraşıyoruz. 16 seneden bu yana Ak Parti hükümeti ayakta duruyor. Bu terör belasından ve güney sınırlarındaki terör devleti kurulmasını önlemek için ciddi gayret sarf ediliyor. Orada ki o hendekler muvaffak olsaydı ve 15 Temmuz tarihinde darbe teşebbüsü gerçekleşseydi emin olun ki, Türkiye’yi işgal edecek ve böleceklerdi. Dünyada ki Müslümanların tek umudu Türkiye. Her yerde Türkiye güçlenecek tıpkı Osmanlı Devleti’nde olduğu gibi bizi kurtaracak deniliyor. Türkiye’nin kuşatılmasındaki esas sebepte bu zaten. Bizi tekrar teslim almaya çalışacaklar. Ama şükürler olsun ki Allah bize bir dünya lideri gönderdi. İnşallah biz de bunun kıymetini bilip birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız.

Editör: TE Bilişim