Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen Kahramamaraş Bilgiyle Buluşuyor Okur Yazar Buluşması Programı Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu ve Türk Telekom Ortaokulu’nda gerçekleşti. Programa Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Havva Saygaz, Yazar Vehbi Vakkasoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programın moderatörlüğünü Kahramanmaraşlı yazar Vehbi Vakkasoğlu gerçekleştirdi. Vakkasoğlu konuşmasında öğrencilere İmam Hatipli olmanın ve eğitimin önemi anlattı.

Yazar Vakkasoğlu, İmam Hatip öğrencilerinin daha bilinçli olmaları gerektiğini ve tembelliğin onlara yakışmayacağını ifade etti. İmam Hatip öğrencilerinin önder olması gerektiğini belirten yazar, öğrencilere bunun bilinci ile hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Öğrencilerle karşılıklı sohbet halinde konferansını gerçekleştiren Yazar, gençlerden ilham aldığını belirterek, mutluluğunu dile getirdi.

Konuşmasında Onikişubat Belediyesi'nin hizmetlerine de değinen Vakkasoğlu, Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek Beyefendi fiziki çalışmalarının yanı sıra insan odaklı çalışmalara öncelik tanıyor. Gerçekten yürekten teşekkür ediyoruz. Bizim bugün burada olmamız da bunun en büyük kanıtıdır. Sizler daha çok bilin, öğrenin diye vesile olup bizi sizlerle buluşturuyorlar ifadelerine yer verdi.

‘’İmam Hatip ruhuyla dirilirsek, Kahramanmaraş'ta değil 7 güzel adam, 7 bin güzel adam olur’’ sözlerine de yer veren yazar, öğrencilere ellerindeki imkânları iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Konuşmasının ardından öğrencilere kendi kitabını imzalayarak hediye eden yazar, hatıra fotoğrafı çektirerek, konferansı sonlandırdı.