İlk olarak Saçaklızade, Barbaros ve Mevlana Bilgi ve Kültür Evlerini ziyaret eden Başkan Mahçiçek burada yaptığı incelemelerde eğitim odaklı hizmet anlayışından bahsederek “Eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerin hayat bulacağı bu alanlarımız gelecek nesillerimize miras olarak kalacaktır. İvedi bir şekilde inşa sürecine devam ettiğimiz Bilgi ve Kültür Evlerimiz birçok alanda vatandaşımıza hizmet vermektedir. Kırsal kesimlerde ve şehir merkezlerimizde hizmet veren bu mekânlarımız geleceğe ışık tutacak niteliktedir. Kahramanmaraş’ta eğitim alanında ciddi bir açığı kapattığımız Bilgi ve Kültür Evlerimiz aynı zamanda çocuklarımızın yazlarını dolu dolu geçirmeleri için her türlü alanda imkân sağlamaktadır. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime yaptığımız 50 Milyon TL’lik yatırımla hedefimize ulaşıyoruz. Devam ettiğimiz yatırımlarla da şehrimize, ilçemize önemli değerler katacağız” ifadelerine yer verdi.

Eğitim yatırımları arasında engelsiz yaşam bilinci ile hareket ederek, Down, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi (DOKMER) ve Kısa Süreli Yaşam Merkezi (KIYAM) projelerini hayata geçiren Başkan Mahçiçek, bu bölgelere de giderek, incelemelerde bulundu. Engelli vatandaşlara farkındalık yaratacak bir proje olduğundan bahseden Başkan Mahçiçek "Hayatın her alanında, herkese dokunmak, ışık olmak ve varsa engelleri birlikte aşmak istiyoruz. Bu bağlamda da engelsiz yaşam sloganı ile bu iki önemli proje DOKMER ve KIYAM’ı hayata geçirdik. İnşaat aşamasında olan projemizin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İnanıyorum ki, bu mekânlarımız aileler ve gelecek nesillerimiz için can suyu olabilecek nitelikte bir eğitim merkezi olacak” ifadesini kullandı.

Daha sonra Haydar Bey Mahallesi’nde bulunan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Mahçiçek, işçilerle sohbet ederek, süreçle ilgili tek tek bilgi aldı. Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra spor faaliyetlerinin sağlık ve sosyalleşme açısından mühim olduğunun altını çizen Başkan Mahçiçek “ Spor yapalım, sağlıklı kalalım sloganıyla çıktığımız bu yolda sportif alanlarda da etkin olarak hizmet vermekteyiz. Kapalı yarı olimpik yüzme havuzumuzun inşaat süreci tüm hızıyla devam ediyor. Çok yakında vatandaşımızın hizmetine açacağız. Sportif faaliyetlere bugüne kadar 31 Milyon yatırım yaptık. Emeğimizin karşılığını da vatandaşımızın ilgisiyle alıyoruz. Şuanda hizmete açtığımız yüzme havuzlarımız yoğun ilgi görüyor. Amacına ulaşan ve vatandaşa fayda sağlayan projeler üretmek bizleri daha çok mutlu ediyor. Her daim telaffuz ettiğimiz bir ifade var. Önemli olan insan ve eğitim. Yapılar inşa etmek kolay. Burada bizim dikkat çekmek istediğimiz nokta yapılarımızı insan odaklı inşa etmektir” dedi.

Son olarak Binevler Mahallesi Kapalı Semt Pazarı inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Mahçiçek, “ Binevler Mahallemizde bulunan Kapalı Semt Pazarımızın inşaat sürecinde sona yaklaştık. Çok yakında vatandaşımızın hizmetine açacak ve daha temiz, daha düzenli ve daha kaliteli bir alanı vatandaşımıza kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Bir yandan yeni projeler araştırıp Kahramanmaraş’ta olmayanı, eksiklikleri tamamlama çabası içerisinde olan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bir yandan inşaat süreci devam eden projeleri incelemeye devam ediyor. Haricinde hayata geçirmiş olduğu ve faaliyette bulunan projelerinde bizzat takibini yapan Başkan Mahçiçek, hizmetin eksiksiz ve mükemmel olması gerektiğini belirterek, hafta sonu mesaisine hız kesmeden devam ediyor.

Editör: TE Bilişim