İçerisinde Kahramanmaraş’ta eksikliğinin hissedildiği her türlü alanın yer alacağı proje büyük ses getirecek. Kültür, sanat ve eğlence alanında hizmet verecek mekânların yanı sıra Rekreasyon Alan projesi tasarımı ile gözleri kamaştıracak.

“Rekreasyon Alan” içerisinde tarihi, kültürü ve sanatı bir araya getirecek olan “Arasta Kültür Merkezi” projesi de vatandaş tarafından yoğun ilgi görecek.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek “Arasta Kültür Merkezi” ile sanata ve sanatçıya hak ettiği değeri vermeyi hedefliyor. Başkan Mahçiçek Arasta Kültür Merkezini sanatın ve sanatçının evi olarak nitelendirirken, “ Bu alanda geçmişimizi, tarihimizi gelecek nesillerimizle buluşturacağız. Ve inanıyorum ki, başarılı bir sonuç alacağız. Memleketimiz el sanatları bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip. Ve uzun yıllardır süregelen, mesleğini günümüze taşıyan ustalarımız, sanatkârlarımız var. Biz de istedik ki, Rekreasyon Alan projesi içerisinde öyle bir bölüm oluşturalım ki, vatandaşlarımız tarih, kültür ve sanatla bir araya gelsin. Ustalarımız sanatını yerinde icra ederken, vatandaşlarımız bu kıymetli el emeğini yakından inceleyip, şahit olabilsin.

 Bizi ayakta tutan geçmişten gelen ve bizlere kalan kültür ve sanatımızdır. Bizi dış dünyaya tanıtacak en önemli unsurlarda yine kültür ve sanattır. Bu bilinçle Rekreasyon Alan içerisinde Arasta Kültür Merkezimizi inşa edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Arasta Kültür Merkezinde başta yemeni, bakır, oymacılık, sim sırma gibi sanat dalları olmak üzere 23 adet iş yeri bulunacak. 2 bölümden oluşacak Arasta Kültür Merkezinin bir bölümünde sanatsal çalışmaların gerçekleşeceği atölyeler, bir bölümünde ise el sanatı ürünlerinin tanıtımının ve satışının gerçekleşeceği alanlar bulunacak. Ayrıca Kahramanmaraş yöresine ait lezzetlerinde tanıtımının gerçekleşeceği Arasta Kültür Merkezi vatandaş tarafından yoğun ilgi görecek.

Sanat dalında bütün mesleklerin yer alacağı Arasta Kültür Merkezi çok yakında dev projeyle birlikte vatandaşın hizmetine açılacak.

Editör: TE Bilişim