Akdeniz Gazeteciler Federasyonuna bağlı Antalya, Mersin, Hatay, Kıbrıs, Osmaniye, Burdur, Isparta, Gaziantep ve İskenderun gibi il ve ilçelerin cemiyet başkanlarının katılacağı yönetim kurulu toplantısı Kahramanmaraş’ta başladı. Bu kapsamda kentin üst düzey yöneticilerine ziyaret gerçekleştiren federasyonun sıradaki durağı Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek oldu. Başkan Mahçiçek’i makamında ziyaret eden Akdeniz Gazeteciler Federasyonu heyeti, Başkan Mahçiçek ile kentteki basının ve medyanın gelişimini konuştu. Hoş sohbetler eşliğinde gerçekleşen ziyarette AGF Başkanı Mevlüt Yeni, Başkan Mahçiçek’e görevinde başarılar dilerken, Başkan Mahçiçek ise bu nazik ziyaretinden ötürü AGF heyetine teşekkürlerini iletti.

“Önemli Görevlerimiz Ve Misyonlarımız Var”
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Mahçiçek, şunları kaydetti: “Sizler gibi gazeteci arkadaşlarımızın yerel dinamikleri ortaya çıkartması çok önemli bir faktör. Kamuoyunun doğru bilgilenmesinde önemli görevlerimiz ve misyonlarımız var. Bunları da gerektiği gibi layıkıyla yerine getireceğinizden eminim. Memleket bizim. İnşallah bir taraftan yaparak bir taraftan yaptıklarımızı göstererek ülkemizin büyümesinde ve gelişmesinde, uluslararası ölçekte mesafe almasında hepimizin gayretleri olacaktır. Bu bağlamda bizim de dün yurt dışından misafirlerimiz vardı. Bir tanesi İngiliz’di ve güneşi görünce güneşlenmek istedi burada. Kahramanmaraş’ta da işte buna benzer tabiat güzellikleri var. Umarım bu güzellikleri hep beraber ortaya çıkartırız. Kahramanmaraş güzel ve kökü temiz olan bir memleket ve çok önemli bir özelliği olan memleket. Hem manevi dünyası zengin olan hem de memleketine gerçekten yürekli bağlı insanların yaşadığı bir kent Kahramanmaraş. İş âlemi olarak düşünecek olursak bütün kazançlarını memleketine yatırıma dönüştüren bir şehir burası.”

“Tanıtım Noktasında Sıkıntılarımızı Gidereceğiz”
Kentin tanıtımı noktasında sıkıntılarını gidereceklerini ifade eden Başkan Mahçiçek, “Dışarıda zengini olmayan, bütün iş adamlarının Kahramanmaraş’ımızda yatırım yaptığı bir yer. Bu doğrusu önemli bir özellik. Yani Kahramanmaraş’ta kazanıp ta dışarıda yaşayan bir iş dünyası yok Kahramanmaraş’ta. Bütün değerleriyle memleketin içerisinde istihdam ve katma değer yaratırlar. Geçen sene ki ihracatı bu memleketin sadece Kahramanmaraş’ta, dışarıdaki şirketler hariç 950 Milyon dolar civarındaydı. Bunu dışarıdaki şirketlerle topladığınız zaman aşağı yukarı 3 milyar dolar. Ama bizim eksiğimiz, bu kadar imkânları ve özellikleri olan bir memleketin çok fazla tanınmaması. Bu tanıtım noktasında da Kahramanmaraş olarak sizlere ve bizlere önemli görevler düşüyor. Öyle bir memleket düşününki Türkiye’deki tekstilin üçte birini üretiyor. Bir memleket düşününki Türkiye’deki çimentonun yüzde 10’unu ve 12’sini üretiyor. Enerjinin yüzde 12’sini üretiyor. Çelik eşyadaki üretimin yüzde 65’ini üretiyor. Ama bu memleketin maalesef bu alanlarda bir markası yok. Bu çalışmalara ve bu değerlere inşallah markalaştırabilirsek o markaları da hem ülke içinde hem de uluslararası düzeyde gündeme getirebilirsek bu tanıtım eksiğini de gidermiş oluruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim