Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı Nurhak Kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinlikte coşkuyla kutlandı. Nurhak Çok Programlı Anadolu Lisesi önünde düzenlenen etkinlik, hareketli müzikler eşliğinde halk oyunları topluluğu tarafından sergilenen gösteri ile başladı. Daha sonra öğrenciler günün önemi ile anlamını belirten şiirler ve yazılar okudu. Etkinlikte yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlanıp, demir dövüldü. Halat çekme yarışından tutunda yumurta taşıma oyununa kadar düzenlenen birçok oyunda öğrenciler kendi aralarında ve öğretmenleri ile yarıştı. Öğrenciler doyasıya Nevruz Bayramını kutladı.

Nevruz Bayramı Etkinliğine Nurhak Kaymakamı İsmail Pendik, Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hasan Bülbül, her günümüz böyle aydın olur inşallah diye konuştu.

Tüm dünyanın Nevruz Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, ”Bayramlar halkların kaynaştığı, kavgaların ötekileştirildiği günlerdir. Bizlerin geleneklerimizi, bu özel günlerimizi unutmamız gerekiyor. Nurhak Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü ile bin bir çiçekli bir çiçek bahçesidir. Barışın, kardeşliğin hüküm sürdüğü, tüm dünyaya örnek olacak bir ilçe” diye belirtti.

Etkinlikte konuşan Kaymakam İsmail Pendik,  baharın uyanışı ile birlikte insanlar arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşliğin de güçlendiği dönemdir nevruz diye belirtti. Pendik,” Malesef son yıllarda böylesi güzel anlamı olan Nevruzu bölücülüğü, dehşeti ve vahşeti kendine meslek edinmiş terör örgütü ve onların uzantısı kullanmaya çalışmaktadır. Biz bu tehlikeyi gördük, Nurhak’ta çocuklarımıza, gençlerimize birlik ve beraberliği aşılamak adına Nevruz Bayramı’nı kutluyoruz. Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, Sağcısı, Solcusu hepimiz burada bir aradayız. Böylesi güzel bir atmosferi yaşatan Nurhaklı kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.