Proje kapsamında Tatlar Mahallesi’nde bir de spor tesisi inşa edilirken, yüzlerce öğrenci de çeşitli gezi programlarına katılacak.

Nurhak ilçesinde 7 dalda açılan spor kurslarına katılan 200 öğrenciye ‘SODESle El Ele Gönül Gönüle’ Spor Projesi kapsamında spor çantası ve kıyafet hediye edildi.

Kapalı spor salonunda yapılan hediye dağıtımı töreninde konuşan Kaymakam İsmail Pendik,” Kaymakamlık olarak gençlerimizin sosyal spor ve bedensel aktiviteler açısından en iyi ortamda kendilerini geliştirebilmeleri için çalışmalar yapmaktayız. Göreve geldiğimizden itibaren kurulan proje ekibi ile beraber SODES de ne yapabiliriz diye bir araya geldik ve arkadaşlarımızın da özverili çalışmalarıyla 3 tane proje yazdık. Kalkınma bakanlarımız ve valiliğimiz bu 3 projemize de destek verdi. Bu projelerimizin toplam tutarı yaklaşık 800 bin TL. Bu açıdan Dulkadiroğlu ve On İki Şubat İlçelerini saymazsak Kahramanmaraş'ta bu alanda en büyük desteği alan ilçe Nurhak ilçesi. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklar ve zararlı arkadaşlıklardan uzak tutmanın en önemli yollarından birisi de spor. Çocuklarımıza spor yapmaları için malzemeler ile temin ediyoruz. Bu proje kapsamında Ankara'ya gençlerimizi geziye götüreceğiz” diye konuştu.

Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, “Çocuklarımız sosyal aktivitelerle spor çalışmalarıyla daha mutlu daha refah içerisinde yaşayacaklar. Biliyoruz ki şu günlerde ülkemizin en çok barışa kardeşliğe dostluğa ihtiyacı var. Bu proje sayesinde gençler kötü alışkanlıklardan uzak duracaklar. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye ekledi.

Konuşmaların ardından öğrencilere çanta ve spor malzemeleri dağıtıldı.