Muş’un Malazgirt ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik kapsamında Malazgirt Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Malazgirt Devlet Hastanesi ziyaret edilerek, kadınlara karanfil dağıtıldı. Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, Muş Kadın Konukevi Müdürü Semra Şensoy ve Malazgirt Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Seyfettin Koç, Malazgirt ADEM’deki kurs hocalarına ve kursiyerlere ve Malazgirt Devlet Hastanesinin kadın personelleriyle servislerde yatan kadın hastalara karanfil dağıtarak günlerini tebrik ettiler.

Malazgirt Aile Destek Merkezi (ADEM) ziyaretinde konuşan Müdür Aksoy, küçük yaşta evliğe dikkat çekerek, “18 yaşından küçük kızları kesinlikle evlendirmeyin. Kesinlikle küçük yaştaki evliğe hayır diyoruz. Maalesef Malazgirt ve Bulanık ilçelerimizde bu oran çok yüksek. Sizlerden ricam, bu tür durumlar olursa bizleri Alo 183 telefon hattından arayabilirsiniz. Kadınların toplumsal hayatla bütünleşmeleri, toplumun işleyişine, gelişmesine ve ilerlemesine daha etkin bir şekilde katkıda bulunmaları, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanabilmeleri, sosyal güvencelerinin hesaplanması ve hukuki sorunların çözüme kavuşturulması için herkes üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmelidir” dedi.

Müdür Aksoy tarafından ‘yılın annesi’ seçilen altı çocuk annesi Şakire Baburhan ise, yaşadığı sevinci ve heyecanı anlatmakta zorlu çekti. Şakire Baburhan, “Ben şu an mutluluktan uçmak üzereyim. Eşim beni 15 yıl önce terk edip gitti. Ben ve altı çocuğum kala kaldık. Ben hem devletimizin bizlere verdiği imkânlarla hem de kendi çabalarımla bu çocuklarımı büyüttüm. Ben okumadım, çok şükür tüm çocuklarımı okuttum. Burada ADEM’de kursiyerim. Burada ürettiğimiz ürünlerin biri bizim biri de merkezimize kalıyor. Burada ürettiğimiz ürünleri satarak çocuklarıma bakmaya çalışıyorum. Yılın annesi seçtiler, çok mutluyum” diye konuştu.

Müdür Aksoy ve beraberindekiler, daha sonra Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı’yı makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı; Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, Muş Kadın Konukevi Müdürü Semra Şensoy ve Malazgirt Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Seyfettin Koç’a teşekkür etti.