MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Belediyesi bünyesinde ‘Çocuk Korusu’ kuruldu.

Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı’nın talimatları ile kurulan koroyu müzik öğretmeni Atakan Serim çalıştırıyor. Malazgirt Belediyesi tarafından kurulan Malazgirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Çocuk Korosu, haftada iki gün koro çalışmalarını yaparak mart ayında verecekleri ilk konsere hazırlanıyor. Hafta içi pazartesi ve çarşamba günleri saat 17.00’de Belediye İş Hanındaki konferans salonunda gerçekleşen koro çalışmalarına yaklaşık 20 ilköğretim öğrencisi katılıyor.

Malazgirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Çocuk Korosu çalışmalarını yerinde gören ve öğrencileri ziyaret eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, “Belediyemiz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz ilk ve orta dereceli öğrencilere yönelik kurs faaliyetlerimize bir yenisini daha ekledik. İlçemiz müzik öğretmenleri eşliğinde, çocuklarımıza müzik bilgisi verilerek, yeteneklerini geliştirmelerine imkân sağlayan ve aynı zamanda müzik eşliğinde hep birlikte hareket etme yeteneklerini geliştirmeleri açısından önemli bulduğumuz koro çalışmaları kapsamında müzik dersleri vermeye başladık. Malazgirt Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere çok önem veriyoruz. Kurduğumuz koro, ilçemizde bir ilki teşkil ediyor. O yüzden koro çalışmalarına katılan öğrencilerimizin ailelerinden çok olumlu tepkiler aldık. İlçemizde göreve başladığımızda sosyal faaliyetler neredeyse hiç yoktu. İlçeye tiyatro ekipleri getiriyoruz. İlçemizde ayrıca her hafta kültür merkezimizde sinema etkilikleri yapıyoruz. Belediye olarak yaptığımız sosyal faaliyetleri anlatmakla bitiremeyiz. Malazgirt Belediyesi olarak, ilçemizin sosyal açıdan yaşanılır bir yer yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Koro çalışmalarının öğrenciler için çok faydalı olduğunu ifade eden Müzik Öğretmeni Atakan Serim ise, “Yaptığımız bu koro çalışması sayesinde Malazgirt ilçesinde sesi çok güzel öğrencileri tanıma fırsatı bulduk. Malazgirt Belediye Başkan Vekilimiz Soner Kırlı tarafından kurulan Malazgirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Çocuk Korosu, Malazgirt ilçesine yeni bir renk katmıştır. Buraya gelen çocuklarımızın sesleri çok güzel ve yalın. Bu ilçede bu tür faaliyetler ilk defa oluyor. Burada öğrencilerimizle birlikte koro çalışmaları yapıyoruz ve bir konser vermeyi planlıyoruz. Bu projeyi hayata geçiren Belediye Başkan Vekilimiz Soner Kırlı ve projenin koordinatörü Malazgirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Onur Kınık’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Koro çalışmalarına katılan öğrenciler ise, koroyu kuran Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı’ya teşekkür ettiklerini dile getirdiler.
Editör: TE Bilişim