Belki bir yoncanın 6 yaprağı yoktur ama SUFFE Kadın Gelişim Topluluğu kurucusu 6 kadın Şehr-i Maraş’ın 6 yapraklı yoncası olmayı başardı!

Kahramanmaraş büyük şehir..büyük şehrin kadınları 6 yapraklı yonca desek belki 6 yapraklı yonca var mı diyen olabilir? Ama onlar Kahramanmaraş'ın 6 yapraklı yoncası olmayı başardı. Kim mi 6 yapraklı yoncalar? Sosyal medyayı doğru ve bilinçli kullanmayı bilen facebook.com üzerinde "SUFFE Kadın Gelişim ve Farkındalık Topluluğu" adlı grubu oluşturan okumayı ve okuduklarını mütalaa ederek ev kadınlarının hayatlarına farkındalık yaratan, onları sosyal yaşamın bir parçası haline getiren bir topluluk. Öncülüğünü aslen Ankaralı olan Eğitimci -İlahiyatçı Elif Erdem Kopar, Afşinli Ra pozitif danışmanlığın kurucusu kişisel gelişim uzmanı Rabia Yılmaz Yurtsever ve aslen Diyarbakırlı radyo programcısı Ayşegül Erdoğan Hartlap öncülüğünde Emine Abacı, Fatma Gül Mimsin, Şengül Şakacı ve Büşra Celile Bahar katkılarıyla ve tabii şehr-i Kahramanmaraş'ın yükselen değeri başarılı projelere imzasını atan şehrin kültürden sanata, turizmden gastronomisine her alanda can gözü olan KMBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Taşkıran'ın mekân ve lojistik desteğiyle temelleri atılan "Suffe Kadın Topluluğu" her hafta şehrin bir değeriyle "kültür park okuma salonunda" kitap mütalaası yapıyor.

46 TV Genel koordinatörü Eyüp Kadir Kılcı'nın #46tvhaberleri kapsamında Aralık ayında Kahramanmaraş gezisi sırasında tanışma ve sohbet etme fırsatı yakaladığı Eğitimci - İlahiyatçı Elif Erdem Kopar, Suffe Kadın Gelişim ve Farkındalık Topluluğu'nu şu sözlerle ifade etti; kadınlarımızla birlikte fikir dünyamızı geliştirmek ve hayat boyu öğrenmeye devam etmektir. Kadınlarımızın zihin ve fikir dünyasına etki edip kendilerini fark etme, ifade etme ve gerçekleştirme konusunda katkıda bulunarak bu şekilde toplumun ruhen ve zihnen sağlıklı kadınlar eliyle güçlenmesine, bilinçlenmesine ve gelişmesine vesile olmaktır. Doğru düşünce, inanç, davranışlar ve değerlerimizin canlı tutulması, yaşanabilmesi ancak öğrenmekle mümkündür. Bu yüzden kadınlar olarak bilgilenmeyi ve aktif olmayı önemsiyoruz. Kadın ne ise toplum da o olacaktır. Gelin birlikte okuyalım..dedi.

Ra pozitif danışmanlığın kurucusu kişisel gelişim uzmanı Rabia Yılmaz Yurtsever de konuşmasında; zor olanı kolay eylemek için çıktığımız yolculukta şehrimizin kadınları ile bir arada birlikte her geçen gün daha da büyüyoruz. Şehrin beton blokları, kat kat dairelerde yalnızlığa doğru yürüyen kadındaşlarımızla okumak ve anlamak, birlikte bir olmak, dertleri ve stresleri üzerimizden uzaklaştırmak için 'SUFFE Kadın Gelişim ve Farkındalık Topluluğu'nun temellerini attık. Bir iken on olduk. Kadınlarımıza sizlerinde haberleri vasıtasıyla ulaşmak, birlikte bir arada olmak, birlikte kitap okumak, kitap okumayı sevdirmek isterken kadınlarımızı bir nebze de olsun teknolojinin yozlaştırmasından korumak istiyoruz dedi.

Kahramanmaraş Gönül Radyo da hafta da iki gün program hazırlayıp sunan radyo programcısı ve şaire Ayşegül Erdoğan Hartlap yaptığı değerlendirme de; Suffe Kadın Topluluğu olarak birlikte okumaya, okuduğumuz kitaplar hakkında bir arada mütalaa yapmaya davet ediyorum dedi.

Kahramanmaraş'ın gurbette yayın yapan ilk ve tek sosyal medya kanalı olan 46 TV olarak şehrimizin kadınlarına diyoruz ki; birlikten kuvvet doğar bir olun, birlikte okuyun. Sizde Suffe Kadın Topluluğuna +1 olmak istiyorsanız www.facebook.com/groups/442697976097107/ linkine tıklayın veyahut KMBB Kültür Park içerisinde yer alan Okuma salonuna buyurun yetkililerden detaylı bilgi alın.

Suffe Kadın Gelişim Topluluğunun Kültürpark’ta yaptığı kitap mutalaa’sında Eğitimci Gülsüm Küçükdağlı konuk olduğu hafta misafir olduk. Katılım sağlayan kadınlarımızın birlikte kitap okuma ve okudukları yazar ile mütalaa özlemleri gözlerinden okunuyordu.