Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “An’a Tanıklık” isimli 2’nci kişisel fotoğraf sergisinin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirdi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Türkiye Fotoğraf Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirdiği ‘An’a Tanıklık’ adlı 2’nci kişisel fotoğraf sergisini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde açtı. Serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da katıldı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılışı yapılan sergiye Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Yalçın Karayağız, çok sayıda fotoğraf sanatçısı ve vatandaş katıldı. Başkan Murat Aydın, serginin açılışını Bakan Numan Kurtulmuş ile birlikte gerçekleştirdi.

“Belediye başkanlığı sürecinde aktif dinlenme aracı olarak hep fotoğraftan yararlandım”

Serginin açılış konuşmasını yapan Murat Aydın, “Bizler çok yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. 19 yıl önce Zeytinburnu halkından aldığımız yetkiyle bir yolculuğa başladık ve bu yolculuk her an devam ediyoruz. Geriye dönük baktığımda günde 15-16 saatlik bir çalışma süremin olduğunu görüyorum. Bu süreçte verimi artırmak, hizmetin kalitesini artırmak, insanları daha yakından tanımakla ilgili olarak sanat alanına yönelmek gerçekten çok büyük katkı veriyor insana. Belediye başkanlığı sürecinde de aktif dinlenme aracı olarak hep fotoğraftan yararlandım. Gördüklerimi yansıtmak, dünyayı tanımak, kültürleri tanımak, farklılıkların farkına varmak, önemli anları tespit etmek, bugüne ve geleceğe aktarmak bana çok şey kattı. Hizmet ederken insanları tanıma noktasında, hizmetin kalitesi noktasında birçok şey kattı. Bunun yanı sıra insan sağlığına da katkı sağladığına inanıyorum. Yoğun tempo içerisinde zihninizi farklı alanlara yönlendirdiğinizde aktif bir dinlenme içerisine giriyorsunuz. Rabbime şükürler olsun, 2’nci kişisel sergimizi Mimar Sinan Üniversitesi’nde açıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Siyaset insanının sanatla ilgilenmesi, kendi ifadesiyle aktif bir dinlendirici unsur olduğunu görüyoruz ve anlıyoruz"

Kainatı en iyi anlama şeklinin sanat olduğunu vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise yaptığı konuşmada, “İnsanoğlunun dünyaya gelmesinde temel amaçlarından birisi kainat kitabını iyi okuyabilmesidir. Kainat kitabının iyi okunabilmesi de güzel sanatlar dediğimiz sanatlarla ortaya çıkıyor. Resimle, fotoğrafla, mimariyle, şehirleşmeyle bu kainatı ne kadar anlamlandırdığımızı, varoluşumuzdan ne anladığımızı aslında en iyi şekilde sanat eserlerini ortaya koyarak anlamış olduğumuzu ifade ediyoruz. Siyasetin çok ağır gündemlere sahip olduğu günlerden geçiyoruz. Siyasetçi ve şehirde yaşayan insanlar olarak her birimiz bu şehirde yaşamış olmanın ve Türkiye gibi zor bir coğrafyada yaşamış olmanın ağırlığı altında çok ciddi bir stresle karşı karşıya kalmış oluyoruz. Bu stres siyasetçide belki de on kat daha fazla. Bu çerçevede bir siyaset insanının sanatla ilgilenmesi kendi ifadesiyle aktif bir dinlendirici unsur olduğunu görüyoruz ve anlıyoruz" diyerek sanatın önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından sergi, kesilen kurdelenin ardından ziyarete açıldı. Serginin ilk ziyaretçileri Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Yalçın Karayağız oldu.

27 Şubat Salı gününe kadar serginin ziyaretçilere açık olacağı ve 88 fotoğrafın yer aldığı sergi kataloğunun satışından elde edilecek gelirin Türk Kızılayı’na bağışlanacağı öğrenildi.
Editör: TE Bilişim