ANTALYA (AA) - Akdeniz'in en büyük deve güreşi organizasyonu olan 12. Geleneksel Kumluca Deve Güreşleri, Karatepe Stadı'nda yapıldı.

Kumluca Belediyesinin himayesinde, Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından, Kumluca'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen deve güreşi etkinliğine, Kumluca'nın yanı sıra Antalya, Muğla, Denizli, Aydın ve İzmir'den yaklaşık 100 deve katıldı.

Güreşlerde bazı develer rakiplerinden kaçarken, saha dışına çıkmak isteyen bir deve, tel örgüleri yıktı. Bu sırada yaşanan izdihamda bir kişi yere düşerek hafif yaralandı. Sağlık ekibi tarafından müdahale edilen yaralı, ambulansla hastaneye götürüldü.

Güreşlerde Kaymakamlık kupası için Bodrum'dan "Gelidonya" ile İzmir Armutlu'dan "Efsane Yağız Efe" isimli develer, İl Emniyet Müdürlüğü kupası için Kumluca'dan "Salih Bey" ile Aydın Kuyucak'tan "09.45" isimli develer, güreş ağalığı kupası için Bodrum'dan "Tunahan" ile Kumluca'dan "İmparator" isimli develer, Esnaf Kredi Kefalet Odası kupası için Bodrum'dan "Burakhan" ile Demre'den "Reco Dayı" isimli develer ve Komisyoncular Derneği kupası için Bodrum'dan "Atakan Efe" ile Demre'den "Kara Şövalye" isimli develer güreşti.

- "Zeytin Dalı Harekatı" hassasiyeti

Güreşlerin kupa töreninde konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bir Yörük kültürü olan ve kış aylarında yapılan deve güreşlerini bu yıl, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de yürütülen operasyon ve bu operasyonda verilen şehitler nedeniyle buruk gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şehitlere ve ailelerine saygı gereği etkinlikte davul zurna çaldırmadıklarını ifade eden Çetinkaya, "Biz, her zaman kahraman ordumuzun arkasındayız. Terör belasına karşı askerimizle birlikte millet olarak tek vücut savaşmaya hazırız. Bu etkinliğimizden elde edilen gelir de bu manada daha anlamlı olacak şekilde, emniyet teşkilatımıza araç alımında kullanılacak. Destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Galip devenin seçilmediği güreşlerde deve sahiplerine protokol üyeleri tarafından kupa verildi.

Geliriyle Kumluca Emniyet Müdürlüğüne araç alınacak olan güreşleri Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldır, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları ve güreş severler izledi.