Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç liderliğinde Kahramanmaraş’ın altyapısını sağlama alarak gelecekte oluşabilecek altyapı sorunlarının önüne geçmeyi hedefleyen KASKİ Genel Müdürlüğü, Andırın İlçesi Yeşilova Mahallesinde başlatılan içme suyu şebekesi ve kanalizasyon hattı çalışmalarıyla yılların sorununa son veriyor.

19 Km Kanalizasyon, 30 Km İçme Suyu Hattı

Yeşilova Mahallesinin uzun yıllardır kullanılan ve ciddi miktarda kayıp kaçağın bulunduğu eski içme suyu şebekesi yenileniyor. Gelecek hafta başlayacak içme suyu çalışmaları kapsamında abone bağlantıları ile birlikte toplam 30 km içme suyu hattı yenilenecek. 50 ve 400 tonluk 2 adet içme suyu deposu yapılacak. Aynı zamanda scada sistemi ile kayıp kaçak oranı minimize edilecek.

         İçme suyu çalışmalarının yanında kanalizasyon altyapı sistemi bulunmayan mahalleye 19 km kanalizasyon hat döşenmesi için çalışmalara başlanıldı. 7.5 km kanalizasyon hattı yapımını tamamlayan ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Hat yapımlarının tamamlandığı bölgelerde yolların temizliği de yapılarak vatandaşların tozdan dolayı mağdur olmalarının önüne geçiliyor.

Muhtar Gök:’’Büyükşehir Olduktan Sonra Hizmetler Yağmaya Başladı’’

Yeşilova Mahalle Muhtarı Veysel Gök çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:’’Yeşilova’mız Büyükşehir olmadan önce 25 yıllık belediyesiydi. Yerel seçimlerden sonra belediye kalktı ilçeye bağlandı. Büyükşehir olduktan sonra Yeşilova’mıza hizmetler yağmaya başladı. Kanalizasyon, içme suyu hattı çalışmalarımız başladı. Bu konuda bizlere yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. KASKİ Genel Müdürlüğümüzden Allah razı olsun. İnşallah Yeşilova’mız bir cennet olacak sayelerinde. Bu hizmetlerin devamını bekliyoruz. İnşallah her şey güzele gidecek. Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz. Hizmet devam ediyor. ‘’diye konuştu.

Editör: TE Bilişim