Yahya Kemal İlkokulu Kur’an Kursu Hocası Ali Eyüp Tavacı´nın sunduğu programa, Müslümanların özelliğini anlatan Ayeti Kerimeler ve mealinin okunması ile başlandı.

Programın açış konuşmasında Okul Lideri Hüseyin Yılmaz; 15 Temmuz darbe kalkışmasına yeltenenlere asil dedelerimizin asil torunları olarak gereken cevabı verdik. Sevgili öğrencilerimizin, canımızdan çok sevip tercih edip büyüttüğümüz çocuklarımızın istikbalini düşünüyoruz, olumsuz durumlara müdahale ediyoruz, boş vermiyoruz.


Doğruyla yanlışı ayırt edecek, duruşumuzla özümüzü birleştirecek çalışmalar içerisindeyiz.
Kafamızı devekuşu gibi kuma gömüp yaşadığımız ülkede “değerlerimizin buharlaşmasına” kayıtsız kalmıyoruz, "neme lazım" demiyoruz.

Zaman, millet olarak el ele verme, gücümüzü toplama, maneviyatımızı düzeltme, iyileri bularak onlarla birleşme, yanlışı düzeltme zamanı…
Okul Lideri Yılmaz, biz bu sorumlulukla Yahya Kemal İlkokulu olarak üzerimize düşeni yapma, öğrencilerimize öncü olma, ilham kaynağı olma çabası içerisindeyiz, diyerek konuşmasına son verdi.

Programda 15 Temmuz ile ilgili skeç ve tiyatro gösterileri Hazreti Ebubekir ve Hazreti Hüseyin sınıfı, İlahi ve şiirler Hazreti Ömer ve Hazreti Osman sınıf öğrencileri tarafından okundu. Hazreti  Ali sınıfı öğrencileri  ise Şehitlerimize mektup ve 15 Temmuz marşını seslendirdiler.
Bu kutlu Şehitlik mirasını, gözlerini dahi kırpmadan vatan, millet, namus ve din uğruna şehadete gönülden koşan bu eşsiz kahramanlara sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.