İlk başta Kahramanmaraş ili Türkoğlu ilçesi ve çevre köyleri dayanışma köprüsü olan Türkoğluder olmak üzere memleketimiz Kahramanmaraş'ın dernekleri ve ileri gelenleri her akşam bir semtte iftar vermekte.

İstanbul da yaşayan Kahramanmaraş Türkoğluları dernek çatısı altında buluşturan TÜRKOĞLUDER yönetimi her yıl geleneksel olarak verdikleri sokak iftarlarını bu sene de dernek lokalinin bulunduğu sokakta erkeklere lokalin düğün salonunda kadınlara birlikte takriben 400 kişilik iftar verdi.

TÜRKOĞLUDER başkanı Cafer Parlak beyin annesi rahmeti rahmana kavuşan babası ruhuna mevlidi şerif okuttu.

"Geleneksel Türkoğluder Sokak İftarı”na Bahçelievler Belediyesi Başkanvekili hemşehrimiz Mevlit Uyan ve Mahsuni türkülerine sesiyle yaşatan halk ozanımız Ozan Tecirli, İstanbul da faaliyet gösteren Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği Başkanı Hamdi Çam, Gebze Kahramanmaraşlılar Derneği Kurucu Başkanvekili Zekeriya Topuzoğlu, Trabmarder ile Markader kurucularından ve 46 tv genel koordinatörü Eyüp Kadir Kılcı katıldı.  İstanbul da yaşayan Kahramanmaraşlı ve Türkoğlulu yaklaşık 400 civarında hemşehrimiz katıldı.

Yağmurun bereketiyle sokakta yapılan iftar programında Kahramanmaraş usulü mercimek çorba, lahmacun, tas kebabı, pilav, salata ile birlikte iftariye tabağından oluşan zengin bir menü ikram edildi. Kuranı Kerim tilaveti ve kasidelerin okunduğu iftar programı sonunda sağanak yağmur rahmet oldu yağdı.

Editör: TE Bilişim