Pakdil ve Yönetim Kurulu Üyeleri ilk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le birlikte sosyal belediyecilik alanındaki yapılan çalışmalarını yerinde gördü. Şahin, Suriye sınırındaki Kilis'de görev yapan Mehmetçik'e moral vermek için bölgeye gelen heyete, "Mutfak Sanatları Merkezi"nde yöresel kahvaltı ikram etti. Heyet, daha sonra down sendromlu gençlerin çalıştığı Mutlu Kafe'yi ziyaret etti. 

TPB HEYETİ KAHRAMANMARAŞ’TA TARİHİ VE KÜLTÜREL GEZİ YAPTI

15 Kişilik Türk Parlamanterler Birliği Heyeti daha sonra Kahramanmaraş’a geldi. Heyet Kapalı Çarşı, Demirciler Çarşısı, Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi ve Üdürgücü Konağı’nı gezdiler. Konak restorasyonu çalışmaları hakkında Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati okay’dan bilgi alan heyet ve TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil; “Yapılan çalışmalar Kahramanmaraş’ın tarihi dokusunun ön plana çıkarıyor. Bu anlamlı müze şehre çok büyük değer katıyor. Kahramanmaraş konak ve mutfak kültürünün yansıtıldığı müze eşsiz” dedi.

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil; “ Kahramanmaraş’a yapılan hizmetlerden memnuniyet duyduk. Özellikle şehrin kadim kültürünün ön plana çıkarılması anlamında yapılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Yapılan çalışmalardan dolayı belediyelerimize başarılar diliyorum” dedi.

TPB Heyeti’nin Ziyareti hakkında açıklamalarda bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil başta olmak üzere tüm heyete ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Heyetin tarihi mekanlar konusundaki görüşlerinin önemli olduğunu aktaran Başkan Okay, turizme yönelik yaptıkları hamlelerin doğru sonuçlandığını belirtti.

Kahramanmaraş’ın turizm haritasındaki yerini aldığını kaydeden Okay, şehre gelen turistlerin nereye gidecekler düşüncesi ortadan kalktı. Kilis bölgesinde incelemelerde bulunan ve ardından şehrimize gelen Türk Parlamenterler Birliği heyetine ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şehrimizin tarihi yerlerini heyetimize gezdirdik ve görüşlerinin olumlu olduğunu tespit ettik. Bizlerde bu minvalde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kahramanmaraş’ın turizminin gelişmesine yönelik yaptığımız bu gibi çalışmaları sürdüreceğiz. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistler artık sadece kapalı çarşı, ulu cami ve bölgesi, kale ve çevresi dışında gezebilecek çok özel yerlere sahiptir. Demirciler Çarşısı, Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi, Bahtiyar Yokuşu ve çevresi gibi çok özel turizm alanları da turizmin hizmetine sunuldu. Ben tekrardan bu değerli ziyaretlerinden dolayı Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil ve heyetine çok teşekkür ediyorum”dedi.

Heyet daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu Kurtuluş Panorama Müzesini gezi. Başkan Erkoç burada Maraş Milli Mücadelesi’ne ilişkin bilgiler aktardı.Heyet, Kahramanmaraş'ın Fransız işgalinden kurtuluş destanını görsel, işitsel, multimedya unsurlarıyla desteklenmiş hafıza mekanlarından takip etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne sosyal belediyecilik alanında ödül kazandıran Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi’ni de ziyaret eden heyet burada çalışmalara ilişkin Fatih Mehmet Erkoç’tan bilgiler aldı.

Ulucamii ve Demokrasi Meydanı VE 15 Temmuz Millet Bahçesi’ni gezen heyet akşamda Kahramanmaraş’ın en büyük Camiisi Sultan Abdulhamidhan Cami’sine gezen heyet gece Kahramanmaraş’ta kaldı. Heyet Sabah Kahramanmaraş’tan ayrıldı.