Buluşmanın açılış konuşmasının ardından 

Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Zeytin ve zeytinyağı sektörünü gündeme taşımak, buradaki geldiğimiz noktayı bundan sonraki yapılacak çalışmaları planlamak üzere program düzenledik'' dedi.

Kahramanmaraş’ın zeytin kültürü kadimden gelen çok önemli bir geleneğidir. Kahramanmaraşlı üreticilerimiz çiftçilerimiz geçmişten beri zeytin yetiştirmeyi bilmişler ve zeytinyağı tüketimi bu bölgelerde çok önemli bir alışkanlık halinde devam ettirmişlerdir. Bildiğiniz gibi tarihte berekette hilal ile adlandırılan bölgenin en kuzey kısmında kalmaktadır. Kahramanmaraş ilimiz bu anlamda çok bereketli toprakları, zeytin tarımına zeytin yetiştirmeye elverişli çok önemli iklim özelliklerine sahiptir. Bizde devlet olarak Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı olarak, Valiliğimiz olarak, Büyükşehir Belediye başkanlığı son dönemde ilimizdeki bölgemizdeki zeytin tarımına hep birlikte elbirliği içersinde önem vermek zorundayız diyerek konu ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 Son 15 yıllık sürece değinen Emiralioğlu, ''Geçmişte Kahramanmaraş ilimizde zeytin kültürü olmasına rağmen bu kültür daha çok öz tüketim amaçlı ve insanlara kendi ihtiyaçlarını karşılayacak düzeydeydi. Ancak devletimizin yaptığı yatırımlar, teşvikler, gıda dağıtımları bunların neticesinde bölgemizde çok önemli bir zeytin potansiyeli oluşturdu. Bunun neticesinde verilen teşviklerle birlikte artık bölgemizde zeytinyağı fabrikaları kuruldu. Ulusal düzeyde marketlere raflara giren Kahramanmaraş isminde, Kahramanmaraş firmaları artık raflardaki yerini almaya başladı. Bizde artık bunu kamuoyuna paylaşalım, ulusal düzeyde tanıtımımızı yapalım. Artık zeytin sektöründe zeytincilikte Kahramanmaraş’ta var diyelim diye böyle bir program düzenledik'' dedi.