İSO İkinci 500 listesinde, Kayseri Sanayi Odası’na kayıtlı Şirikçioğlu İplik ve Denim İşletmeleri San. Tic. A.Ş. 16, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı olan Şirikçiler Tekstil San. ve Tic. A.Ş. ise 303’üncü sıraya girmeyi başardı.

2016 yılındaki araştırmada 195’inci sırada bulunan Şirikçioğlu İplik ve Denim İşletmeleri San. Tic. A.Ş. 179 basamak birden sıçrama yaparak 16’ncı sıraya yerleşti. İSO’nun 2016 yılı İkinci 500 listesine 402’nci sıradan giren Şirikçiler Tekstil San. ve Tic. A.Ş. ise 99 basamaklık sıçrama ile 195’inci sıraya yükselerek firmanın gurur kaynağı oldular.

Kayseri ve Kahramanmaraş sanayi ve ticaret odaları başkanları ile iş dünyası temsilcileri, Şirikçioğlu firması yetkililerini tebrik edip, başarılarının devamını diledi.

Şirikçiler Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi, vatan sevgisinin ölçüsünün ülkeye hizmet olduğunu belirterek, “Biz bu inançla çalışıyoruz. Ülkemizi seviyor, üretiyor, ihracat yapıyor, istihdam sağlıyoruz. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Atıf Şirikçi, geldikleri nokta ile yetinmediklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Bu olumlu tablo, hem bölgelerimizin, hem de ülkemizin sanayisinin geleceği açısından sevindirici bir durum. Yöneticilerimiz ve çalışanlarımızın desteği ve el birliğiyle daha çok üretip, daha çok çalışarak bulunduğumuz yerden üst noktalara çıkmayı hedefliyoruz. Daha fazla üretim ve daha fazla istihdam, 2023 yılı hedefleri olan ülkemiz için çok önemli.”

Şirikçioğlu Mensucat, geçtiğimiz günlerde açıklanan Fortuna 500 – 2017 listesinde de dokuma, örme, trikotaj, terbiye ve kumaş kategorisinde kendi sektöründe Türkiye genelinde ilk sıraya yerleşmişti.

Editör: TE Bilişim