Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen ve okulun tüm pencereleri Türk Bayrakları ile donatıldığı Milli Birlik ve Beraberlik  programına öğretmen, öğrencilerin yanı sıra velilerde büyük ilgi gösterdi.  İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan programda kullanılan tüm bayraklar okul bünyesinde bulunan Giyim Üretim Teknolojileri Bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından dikildi.  Milli Birlik ve Beraberlik  programında öğrencilerin Afrin’de bulunan Mehmetçiklerimize yazdığı şiirler okunurken duygulu anlar yaşandı.

10. Yıl Marşı Eşliğinde Bayrak Gösterisi

Renkli anlarında yaşandığı programda Okulun Koro ekibi  Ölürüm Türkiyem adlı şarkıyı söylediler. Daha sonra  öğrenciler 10. Yıl Marşı eşliğinde bayrak gösterisi yaptılar.  

Müdür Küçük, Milli Birlik Ve Beraberlik Programını Coşku İçerisinde Kutladık

Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cemal Küçük, Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Milli Birlik ve Beraberlik  Temalı  programı  öğrencilerimizle beraber coşkuyla kutladık.  Okulumuz bundan sonra da böyle programlar düzenlemeye devam edecektir. Bu programın düzenlenmesinde emeğe geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Sağocak, Türk Bayrağı Gerçek Tenkiğine Uygun Olarak Dikilmiştir

Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Teknolojileri  Öğretmeni Yüksel Sağocak, Milli Birlik ve Beraberlik  Programı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Giyim Üretim Teknolojileri  öğretmenleri , öğrencileriyle  birlikte Türk Bayrağını  tekniğine uygun olarak dikmişlerdir.  Türk Bayrağının dikiş tekniği 1915 yılında Çanakkale Savaşında  Mehmetçiklerin ellerinde dalgalanan  Türk Bayrağının dikim tekniği ile  aynıdır. Bunu okulumuz Çanakkale savaşı müzesine düzenlemiş olduğu gezide  müzede bulunan  Türk bayrağını yakından incelediğimizde  kullanılan teknik ile  aynı olduğunu görüyoruz.  1915 yılında kızlarımızın çeyiz  sandığından çıkartılan  patiska kumaşlarla yokluk içerisinde  kollu dikiş makineleriyle dikilen Türk Bayrağında  kullanılan teknik yine aynıdır. Bir yüzyıl daha geçse Türk Bayrağının dikimi aynı olacaktır.” dedi. 

Editör: TE Bilişim