Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışını benimseyen Rektör Can, KSÜ öğrencilerinin özellikle ulaşım konusundaki taleplerini dikkate alarak problemlerin çözümü için harekete geçti. İlk olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla KSÜ Avşar Yerleşkesi yolunun 2 kilometrelik kısmı asfaltlandı.

Ulaşım konusundaki en önemli problemlerden biri olan Kahramanmaraş şehir içi ulaşımında kullanılan Kahramankart dolum sistemindeki eksikliğin giderilmesi için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile iletişime geçildi. Yapılan görüşmeler sonucunda KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkezi Kafeterya önüne Kahramankart dolum noktası kuruldu.

Yapılan değişiklikleri yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, öğrencilerin yapılan değişiklikler hususundaki memnuniyetlerini ve daha iyi bir üniversite atmosferi için taleplerini dinledi.

KSÜ öğrencileri, özellikle kart dolum noktasının kendilerine büyük bir kolaylık sağladığını ifade ettiler. KSÜ Avşar Yerleşkesinde mevcut dolum noktasının fakültelere ortalama 2 kilometre mesafede bulunan Tıp Fakültesi Hastanesi önünde yer aldığını ve yalnızca mesai saatleri içerisinde hizmet verdiğini belirten öğrenciler, yeni kurulan dolum noktasının kendilerine önemli bir zaman kazandırdığını söylediler. Kahramankart dolum noktasının yemekhane önünde ve bankamatiklere yakın bir alana kurulmasının birçok ihtiyacın tek bir noktada giderilmesine imkân tanıdığını ifade eden öğrenciler, Rektör Can’a ve emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

Öğrencilerle sohbet eden ve taleplerini dinleyen Rektör Can, “KSÜ yönetimi olarak sorunları öğrenci odaklı bir bakış açısıyla ele alıyoruz. Öğrencilerimizin problemlerini tespit edip tek tek çözmek için çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin sorunlarını birimlerden gelen talepler, öğrenci temsilcileri vasıtasıyla ve bire bir yaptığımız görüşmelerle belirleyerek çözüm noktasında ilgili birimlerimizi harekete geçiriyoruz.” dedi.

Öğrenci etkinliklerini tüm yıla yayarak öğrencilerin ders dışında da kaliteli zaman geçirmesini ve 24 saat yaşayan bir üniversite ortamı tesis etmeyi hedeflediklerini belirten Rektör Can, “Üniversite içerisindeki sosyal alan eksikliğini kısa sürede çözecek, öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan bir ortam sağlayacağız. Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarını üniversitemizin imkânları ölçüsünde destekleyerek daha çok çalışan, üreten ve yeniliklere açık bir üniversite öğrencisi profili inşa edeceğiz.” diye konuştu.

Rektör Can, öğle yemeğini de öğrencilerle birlikte yemek kuyruğuna girerek öğrenci yemekhanesinde yedi. Rektör Can’a KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Prof. Dr. Zekeriya Pak da eşlik etti.