Sosyal sorumluluğunun gereği olarak; Kentin kültürel, sosyal ve ekonomik yaşantısına destek vermeyi sürdüren Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, anlamlı bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. 

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, “Bağışlanan her organ, bağışlanan bir candır” sloganı ile kurdukları stantta alışveriş merkezine gelen ziyaretçileri ‘organ bağışının önemi’ konusunda bilgilendirdi. Görevliler, ülke genelinde yaklaşık 25 bin hastanın umutla beklediği organ bağışını ilişkin çeşitli dokümanlar dağıttı.

Ziyaretçilerin sorularını da yanıtlayan görevlilerin verdiği bileğilere göre,  Türkiye’de yetersiz organ bağışı nedeniyle kalp, karaciğer, böbrek bekleyen birçok insan hayatını kaybediyor. Her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Organ Bağış Haftası’nda toplumun tüm kesimleri bu noktada aydınlatma faaliyetleri yürütülüyor. Her yıl farklı nedenlerle organ bekleyen hastalara ulaşılmaya çalışılıyor.

ORGAN NAKLİ NEDİR?

Vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya kadavradan alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir.

Yasaya göre; 18 yaşını dolduran ve akli dengesi yerinde olan kişiler yaşamlarını yitirdikten sonra, kullanılmak üzere organ ve dokularını bağışlamak istediklerinde, bu konu ile yetkilendirilmiş kurumlara başvurarak, organ bağışı kartını iki tanık huzurunda doldurup imzalamaları yeterli oluyor. 

Editör: TE Bilişim