Trafik eğitiminde çocuklara erken yaşlarda doğru davranış modellerini öğretmeyi amaçlayan proje ilgiyle karşılandı.  Görevli ekipler tarafından trafik kuralları ile işaretlerinin bir takım görseller üzerinde uygulamalı olarak gösterildiği çalışmayla okul öncesi ve ilkokul düzeyindeki çocuklara erken yaşta trafik eğitiminin verilmesi amaçlanıyor.  Böylece her yıl binlerce kişinin hayatını kaybettiği kazaların önüne geçilmesi düşünülüyor. 

TRAFİK EĞİTİM POLİS DENETİMİNDEN DAHA ETKİLİ”

Okul Yolu” projesi hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Emniyet’i Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, trafik kazalarıyla mücadelede  ‘trafik bilinci ve eğitiminin’  polis denetiminden daha etkili bir yöntem olduğunu ifade etti. Trafik eğitiminden beklenen sonuçların alınabilmesi için çocuklara erken yaşlarda bu kültürün verilmesi gerektiğini dile getiren Doğan, “Biz bu amaçla okul öncesi ve ilkokul 1., 2. sınıflara dönük görsellerle ‘Okul Yolu’ adıyla bir projeyi hayata geçirdik. Bu çalışmayla bir nevi oyun tarzında çocuklar okula giderken karşılaştıkları trafik kuralları ve işaretlerini anlayabilecekleri şekilde hazırladık.” dedi. 

TÜM OKUL ÖNCESİ KURUMLARA GİDİLECEK”

Okul Yolu” projesi üç gün Kahramanmaraş Piazza AVM’de tanıtılacağını belirten Hakan Doğan, “Buradaki programımız tamamlandıktan sonra önümüzdeki haftalarda ildeki tüm okul öncesi kurumlara giderek bu görseller üzerinden çocuklara trafik eğitimini sunacağız.” diye konuştu.

Okul Yolu” projesi çerçevesinde çocuklara serviste giderken uymaları gereken kurallar, ailelere ait özel araçlarda nerede oturacakları, emniyet kemerini bağlama gibi bir çok eğitimin pratik olarak verildiğini dile getiren Doğan, şöyle devam etti: “Çocuklara verdiğimiz kartla da bir nevi bizim dedektiflerimiz oluyorlar. Emniyet kemerini bağlamayan anne ve babayı trafik polisinin yerine ikaz ediyorlar. Yine üst geçitler, oyun alanları hakkında yavrularımızı bilgilendiriyoruz. Çocuğa oyunun yolda değil de parkta oynanacağını öğütlüyoruz. Trafik ışıklarının önemini anlatıyoruz.  Onları araç koltuğuna   oturtarak emniyet kemeri bağlamasını uygulamalı şekilde öğretiyoruz. Böylece küçüklere hayati önemi olan bir bilinci aşılıyoruz.

Editör: TE Bilişim