İl Sağlık Müdürlüğü sayfasından yapılan açıklamada, ''İlimizde Organ Bağış sayısını artırmak ve Halkımızda Organ Bağışı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 09.03.2018 tarihinde Piazza AVM de Organ bağış standı açılmıştır'' ifadelerine yer verildi. 
Ayrıca açıklamada organ bağışı ve nakil yetersizliğine değinerek şu ifadelere yer verildi;  ''Bilindiği üzere organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliği son dönemde organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde ülke ekonomisi ve iş gücünde kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumakta olup, organ bağışı ve nakli artırılması sağlık bakanlığının öncelikli hedeflerindendir.
Organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşların İl Sağlık müdürlüklerine devlet hastanelerine özel hastanelere üniversite hastanelerine ilçe sağlık müdürlüklerine ve Aile sağlığı merkezlerine başvurmaları yeterlidir. Tüm vatandaşlarımızı organ bağışı yapmaya ve hayatını kaybeden yakınlarının organlarını bağışlamaya davet ediyoruz.  Bırakacağınız en güzel miras hayatta iken yapacağınız organ bağışıdır.Ayrıca standımızda Akılcı ilaç Antibiyotik ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. 
 

Editör: TE Bilişim