‘Edebiyat Şehri’ ve 'Şiirin Başkenti' Kahramanmaraş..Her geçen gün kültür ve sanata daha fazla yatırım ile "yeni güzel adamlar" yetişmesine yönelik çalışmalar yapan bir kent olması toplumun sesine duyarlı yayınevlerinin de ilgisini çekiyor. Ülkemizde yazar ve yayınevlerinin memba kenti olan İstanbul da güçlü yazar kadrosuyla şehrimiz Kahramanmaraş'ın bilhassa da yazmayı seven değerlerimizin daima yanında yer almasıyla tanınan "ARK kitap-Özgü Yayınları" kurucusu Hasan Kurt, şehrimizin güçlü yazar adaylarına sürpriz yapacak.

Özgü Yayınlarının Kurucusu Hasan Kurt’u Ziyaret Ettik

“İstanbul’da yeni bir Kahramanmaraş inşa ediyoruz” sloganıyla yola çıkan ve kentin gurbette yaşayan başarılı insanlarını tanıtan sosyal medya kanalı 46 tv genel koordinatörü Eyüp Kadir Kılcı, İstanbul'da doksanlı yılların başından bu yana yayıncılık yapan "Özgü Yayınları" sahibi aynı zamanda Kahramanmaraşlı hemşehrimiz Hasan Kurt'u İstanbul Cağaloğlu'nda yayınevinde ziyaret etti. Ziyaretimize memleketimizin önemli tarih, sanat, edebiyat ve şecere araştırmalarında özgün bir isim olan ve onlarca eseri kitaba dönüştüren hemşehrimiz Ömer Hakan Özalp'da eşlik etti.

Özgü Yayınları ve Ark kitapları kurucusu Hasan Kurt teybimize şu sözleri söyledi; Biz İstanbul da kurmuş olduğumuz yayınevinde ülkemizin birbirinden değerli yazarlarının eserlerini yayınladık, yayınlamaya devam ediyoruz. Tabii çok önemli kalemlerin eserlerini yayınlarken "yeni güzel insanlar" yetişsin diye yıldız adaylarımıza da destek oluyoruz. Her yıl İstanbul da Beyazıt Meydanında düzenlenen "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" katılıyoruz. Memleketimiz Kahramanmaraş'ta düzenlenen ve bölgenin en büyük olan Kahramanmaraş Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'na da katılıyoruz. Burada yazarlarımızın yeni çıkan eserlerini okuyucusuyla buluştururken yazarlarımıza imza günü yapıyoruz. Biz memleketimize kitap tanıtımından çok yazan güzel insanları keşfetmeye gidiyoruz. Ark kitapları olarak biz diyoruz ki; okumak güzeldir yeni yıldız adayları yazarları yetiştirmek ise tarifi olmayan bir duygu, aşktır. Buradan sizlerin vasıtasıyla edebiyat şehri memleketimiz Kahramanmaraş'ın yıldız adaylarına saklı kalmış değerlerine seslenmek istiyoruz. Bize ulaşın sizi keşfetmek, eserlerinizi şehrimizin, ülkemizin edebiyatına kazandırmak istiyoruz, dedi.

Serbest tarih araştırmacısı ve akademik yazar Ömer Hakan Özalp da 46 tv genel koordinatörü Eyüp Kadir Kılcı'nın teybine bıraktığı ses kaydında; Kahramanmaraş'ı anlatmak, konuşmak, okumak yetmez bu şehrin şanlı tarihini özünü yazmak gerek. Şehrin tarihine ışık tutacak elinde bilgi, kayıt, evrak ve bilgi birikimi olanların yeni nesillerin doğru kaynaktan beslenmelerine öncülük etmek için yazmaya, birlikte esere dönüştürmeye davet ediyorum. Bizler her ne kadar gurbette yaşıyor olsak da gönlümüz, kalbimiz Kahramanmaraş diye atıyor. Yazmak isteyen veya yazılmasını arzu eden hemşehrilerimize bir alo kadar yakınız. Bize mektup ile dahi ulaşabilirler. Osmanlıca, Arapça hangi dilde yazıt olursa olsun tercüme, çevirisini yaparız. Yedi Güzel Adam'ın Şehri Kahramanmaraş; Yeni Güzel İnsanlar yetiştirmelidir.

Kahramanmaraş’ın edebiyat âlemine kazandıracağı “Yeni Güzel İnsan” adayları eserlerini nasıl kitaplaştırabileceklerini hakkında ve yazar olabilmek için bir yazar adayı ne gibi özellikler taşımalı konu başlıklarında detaylı bilgiye nasıl mı ulaşacak? Burada yazılı bilgilere ulaşması kâfidir. Ark Kitapları Çatalçeşme Sokak Defne Han No:27/18 Cağaloğlu / İSTANBUL adresine mektup yazarak http://www.arkkitap.com'u tıklamakla veya 0212 511 75 52 numaralı telefonu arayıp detaylı bilgiye ulaşabilirler.

*önemli not UNESCO tarafından tescil edilmiş veya başvuru aşamasında olabilir.