İlçenin tarihi dokusunu ön plana çıkararak turizm potansiyeline katkı sağlamak amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’a kazandırılan Mutfak Müzesi adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Şehir dışından Kahramanmaraş’a gelen ziyaretçilerin ilk uğrak noktalarından biri haline gelen Mutfak Müzesi, amacına uygun bir şekilde turizme olağan üstü bir katkı sağladığı bildirildi.

Açılışının yapıldığı Temmuz ayından bu yana yaklaşık 10 bin kişiyi ağırlayan Mutfak Müzesi’nde bu ziyaretçi sayısının yaz aylarında daha da artması hedefleniyor.

Son olarak 12 Şubat etkinlikleri için Kahramanmaraş’a gelen vatandaşları ağırlayan Mutfak Müzesi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Necati Okay, konak restorasyonları konusunda ortaya koydukları ilk proje olan mutfak müzesinin verimli bir şekilde amacını yerine getirdiğini söyledi.

Başkan Okay, ilçenin en önemli potansiyelinin turizm olduğunu belirtti. Bu potansiyeli değerlendirmek amacıyla konak restorasyon çalışmaları başlattıklarını anlatan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bölgemizin turizm potansiyelini göz önünde bulundurarak Mutfak Müzesi’ni hizmete sunduk. Genel olarak ziyaretçi sayısına baktığımız zaman bu amaca ulaştığımızı da görmekteyiz. Şehrimize gelen yabancı ziyaretçilerin bu alanı ziyaret etmeden buradan ayrılmadığını öğrendik. Son olarak 12 Şubat kutlamaları kapsamında şehir dışından gelen vatandaşlarımız müzemizi ziyaret etti. Bu çalışmalarımızın devam edeceğinin de altını çizmek istiyorum.”

 

Editör: TE Bilişim