Kahramanmaraş’a istiklal madalyası verilişinin 93. Yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Buluntu, 1920’de 7’den 70’e tüm kentin katılarak kazandığı vatana sonuna kadar sahip çıktıklarını ve aynı ruhla bugün Afrin’de Türk ordusuyla bir olduklarını dile getirdi.

Buluntu; “21 Ocak 1920’de başlayıp, 22 gün 22 gece destan yazan atalarımızın bugünkü emaneti bizim başımızın tacıdır. O yılda imkansızlıklar içerisinde dünyanın en modern silahlarına vatan için göğüslerini siper eden ecdadımız, bu mutlu ve onur gününü bize yaşattı. Maraş’la birlikte ülkenin de kurtuluş fitilinin ateşlendiği Maraş, TBMM tarafından istiklal madalyası ile ödüllendirildi. Bu madalyanın veriliş nedenin sosyolojik açıdan incelenmesi gerekir. Çünkü o dönemde tüm kent birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmiş, savaşa tüm şehir halkının katılmasıyla madalya kente verilmiştir. Bugün aynı ruhla, aynı birlik ve beraberlikle ilimize ve yurdumuza hizmet ediyoruz. 98 yıl önce düşmanı yurdumuzdan atan ecdadın torunları olarak biz ise gönül coğrafyamızın insanları Suriye’ye huzur getirmek için Afrin’den teröristleri kovuyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece hiçbir güç bizi yıkamaz” dedi.

Buluntu 5 Nisan 1925 yılında TBMM tarafından Maraş’a verilen İstiklal Madalyasının 93. Yıl dönümünü de büyük bir onurla kutladığını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim