Miting sonunda CHP Kahramanmaraş 1. Sıra Milletvekili Adayı Ali Öztunç’u sahneye davet eden İnce, Kahramanmaraşlılara seslenerek “Atom Karınca’yı size emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

24 Haziran’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala CHP çalışmalarına vites yükselterek devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren ve öğlen saatlerinde halktan gelen bağışlarla tutulan küçük uçağıyla Kahramanmaraş’a inen CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı İnce ve beraberindekiler CHP heyeti tarafından çiçeklerle karşıladı.

Uçaktan iner inmez kendisini bekleyen coşkulu kalabalığı bekletmemek adına Müftülük Meydanı’na geçen Muharrem İnce, burada Kahramanmaraşlılara seslendi.

İnce’nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

-Kindar nesil yetiştirilmesine hiçbir itirazım yok ama bu ailenin işi. Cumhurbaşkanı olduğumda din dersini şöyle yapacağız. Bir, muhafazakâr bir aile derse, benim çocuğuma 2 saat Din Kültürü dersi yetmez, ben fıkıh dersi istiyorum derse devlet olarak biz başüstüne diyeceğiz. Kaç saat istiyorsan seçmeli dersi vereceğiz. Öbürü de diyorsa ben zorunlu din dersi istemiyorum, vermeyeceğiz. Bütün çocuklara matematik öğreteceğiz, dil öğreteceğiz.

- Ben hak, hukuk, adalet diyorum, birileri de meydan çay, oralet diyor.

- İftar sofrasını iftira sofrasına dönüştürüyor. Erdoğan orada beni eleştiriyor, beni eleştirirken de general orada alkışlıyor. Beni eleştirirken general alkışlayamaz. Onu hemen emekli ederim.

- O devletin generali. Hiçbir siyasi adayı alkışlayamaz. Erdoğan orduyu överse alkışlayabilir, ona itirazım yok. Erdoğan Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz bir yalancı.

- Seçim yaklaştı, Muharrem İnce camilerden çıkmıyor" diyor. Erdoğan, benim camiye gitmemden niye rahatsız oluyorsun. Ben kimseye yalan söylemem. Beş vakit namaz kılmıyorum, ama ben Allah'a şükür 15 yaşımdan beri cuma namazı kılıyorum. Arada bir de sabah namazı kılarım. Sana mı soracağım camiye gitmek için? Sen Allah'ın tahsildarı mısın? Kimsin sen? Üzülüyor. Bir Müslüman başka bir Müslüman'ın camiye gitmesinden mutlu olması gerekiyor. Bu üzülüyor.

- Gel karşıma geç, televizyona çık. Geçen gün Erdoğan konuşurken bir kanalda Asteriks var bir kanalda Yaparsın Aşkım var. Erdoğan izlenmede 34. sırada. Hava durumu bile Erdoğan'dan fazla izlenmiş. Millet yalandan dolandan bıkmış. Erdoğan'da diyorum ki gel benimle televizyona çık senin de bir havan olsun. Çıkar mı?

- Erdoğan 90'lara dönmekten bahsediyor ama Tansu Çiller'den medet umuyor. O zaten başarılı olsaydı partisini kalkındırırdı.

ALİ ÖZTUNÇ’A BÜYÜK JEST

Çalışkanlığıyla tanınan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş 1. Sıra Milletvekili Adayı Ali Öztunç’a bir övgü de Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’den geldi.

 Miting sona ererken Öztunç’u sahneye davet eden İnce, daha önce yapmadığı bir şeyi ilk defa burada yapacağını belirtti ve Kahramanmaraşlılara seslenerek “Atom Karınca’yı size emanet ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim