Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Mikro Kredi Sorumlularına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Özel İdare İş Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Mikrokredi Genel Müdürü Halil Orhan ve Genel Müdür Yardımcısı Rabia Düşünal, Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan ve Merkez Şube Sorumlusu Süreyya Satıcı ile Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş ile mikro kredi sorumluları katıldı.

İşsağlığı ve Güvenliği eğitiminde bir konuşma yapan Genel Müdür Orhan, bu uygulamanın Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çekerek, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kapsamında ilk defa Kahramanmaraş'ta, görev yapan 20 personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde eğitim verdiklerini belirten Genel Müdür Orhan şunları kaydetti: "Verilecek olan eğitim Türkiye'de bir ilktir. Bu eğitimin diğer belediyelere ve kurum kuruluşlara örnek olmasını ve kurumumuzun sürdürülebilirliği, finansal kaynaklarının verimli kullanılabilmesi açısından faydalı olmasını dilerim.

Sistemde 55 bin aktif üyemiz bulunmaktadır. Sadece Kahramanmaraş merkezde bin 850 aktif kredi kullanan üyemiz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra komşu iller Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş'ta bulunan şubelerimizde de toplam 5 bine yakın aktif kredi kullanan üyemiz vardır.

Bu arada bir şeye de dikkatinizi çekmek istiyorum. 2016 yılında mikrokrediye Türkiye’de en büyük destek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince verilmiştir. Bu vesile ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Ayşe Kazlı tarafından verilen İş Sağlığı ve Güvenliği eğitim seminerinin sonunda mikro kredi sorumluları tarafından yöneltilen sorulara da cevap verildi.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Editör, Duygu Özarslan

Editör: TE Bilişim