MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan ile parti yöneticilerinin katıldığı basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan Zuhal Karakoç Dora, “Türk milletinin binlerce yıllık devlet ve millet olma tecrübesinin son halkası Cumhuriyetimizin yüzüncü yılının arifesindeyiz. 95 yıllık süre zarfında büyük bedeller ile kazanılarak korunmuş vatan toprağı dün olduğu gibi bugün de ve inşallah kıyamete kadar da büyük Türk milletinin bayrağının dalgalandığı ana kucağı misali vatanımız olacaktır. Ve ecdadımızdan teslim aldığımız bu cennet ülkeyi, evlatlarımıza aynı sorumluluk bilinci ile teslim etmeye ahdettik, emaneti sahiplerine, yani gözümüzün aydınlığı çocuklarımıza teslim edeceğiz inşallah” dedi.

“Ecdadın Evlatlarıyız”

Bizler ecdat ve evlatlarımızın emanetçisiyiz diyen MHP Kahramanmaraş 2.Sıra Milletvekili adayı Zuhal Karakoç Dora,Bizler ecdat ve evlatlarımızın emanetçisiyiz ve her karışı şehitlerimizin pak kanı ile yoğrulmuş vatanımızı, güçlü demokrasi bilinci, sosyal barışı, ekonomik bağımsızlığı ve eğitim, kültür, sanat alanlarındaki kazanımları ile muasır devletler seviyesinin ötesine çıkarmayı bir ödev bildik ve azmimiz ve çabamızla ve ülkücü camianın eşsiz ve emsalsiz adanmışlığı ile Allah’ın izni ve inayetiyle partimize gönül veren bizler yani Milliyetçi Hareket Partisi’nin erdemli kadroları bizler bu hedefi birlikte başaracağız. Milliyetçi Hareket Partisi benim için bir siyasi parti olmanın da ötesinde bir asırlık fikri sancının cisimleşmiş hali; vatana gönül vermiş milyonların 49 yıllık adanmışlığının emeği, gözyaşı, alın teri ve çilesidir. Milliyetçi Hareket Partisi, şehit ve gazi kanları ile takdis edilmiş dünümüzün tapusu, bugünümüzün varlık sebebi ve yarınımızın garantisidir.İşte ben kardeşiniz ve hemşeriniz olarak bu bilinç içinde yıllardır bürokratik makamlarda yapmış olduğum hizmet, elde ettiğim tecrübe sonrasında inşallah partimde siyaset yapmaya değil, bu davaya ilk günden itibaren gönül vermiş milyonlar misali; aklımı, kalbimi, tüm varlığımı adamak, güçlü ve müreffeh bir vatanı teslim etme borcumuz ve sorumluluğumuz olan göz aydınlığımız çocuklarımıza dair mutlu yarınlar için hayatımı ülküdaşlarım ile bir ve beraber vakfetmek azmindeyim” diye konuştu.

“Anadoluyum”

Basın mensuplarıyla bir araya gelen MHP’li Zuhal Karakoç Dora, Milliyetçi Hareket’in mensuplarına da seslendi ve kendisini Kahramanmaraş halkına anlattı;

Karakoç Dora,“Bendeniz Elbistan’ın (şu anda Ekinözü ilçemiz olan) o dönemdeki adıyla Cela köyünde doğup büyümüş bir anne babanın son evladı olarak Kahramanmaraş’ta İstasyon mahallesinde dünyaya geldim. Çocukluğum ve gençliğim Devlet Demir Yolları lojmanlarında, Mehmet Akif Mahallesi’nin sokaklarında geçti. İlk orta ve lise eğitimimim Kahramanmaraş’ta okudum. Bir İmam Hatip Lisesi mezunuyum ve bundan her daim gurur duydum. Ailem şehrin ve ülkenin edebiyat ve siyaset dünyasında tanınan ve fakat bu tanınmışlığı asla makam ve maddiyata tahvil etmeyen, mütevazi bir hayat yaşamayı vatana hizmet olarak görmüş ve bunu da şiar edinmiş bir ailedir. Helal rızkı vatan borcu bilen, kamuda çalışmayı ibadet olarak gören ve çocuklarına da sözü ve özü ile bu erdemi salık veren bir babanın, erkeğinin yanında aynı şuurda duran bir Anadolu kadının evladıyım. Ailemin tüm fertlerinin bu toprakların mayası Türk-İslam ülküsünün ve ülkücü hareketin içinde olmasını aklımın idrak ettiği ilk günden bu zamana kadar bir gurur vesilesi bildiğimi özellikle belirtmek isterim.Bugün huzurunuzdayım ve kendimi sizlere anlatmak ve hatırlatmak imkânını yıllarca gönül verdiğim, bulunduğum her makamda ve elde ettiğim her fırsatta hizmet etmeye çalıştığım Milliyetçi Hareket Partisi’nin memleketim Kahramanmaraş milletvekili adayı olmam vesilesi ile yaşamaktan dolayı ayrı bir huzur ve gurur yaşıyorum. Huzurluyum çünkü adeta gurbetim bitti ocağıma döndüm, mutluyum çünkü partime ve davama hizmet etmek hususunda adeta prangalarım çözüldü.Bulunduğum bürokratik makamlarda o makamların hakkını vermeye çalıştım. Bunu bir vatan hizmeti olarak gördüm. Uluslararası ortamlarda ülkemin menfaatlerini korumak için onu temsil edebilen, Türk’e ve hassaten Türk kadınına yakışan bir surette tuttuğunu koparan, sabahlara kadar çalışan, yaptığı çalışmalarla hasımlarının bile güvenine mazhar olmuş, aynı zamanda akademik ve edebi çalışmalar yapmayı ihmal etmemiş, liyakati nedeniyle genç yaşta uluslarası temsiliyet gerektiren makamlara atanmış genç ve donanımlı bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Bendeniz Türk-İslam ülküsüne gönülden bağlı bir kardeşinizim. Ankara’da bürokratik görevlerim esnasında tüm çalışma paydaşlarım her zaman milliyetçi bir kadınla çalıştıklarını bildiler. Siyasal kimliğimi taşımaktan hiç imtina etmedim. Çalıştığım tüm konumlarda bürokrasinin teamülleri içinde partimle hep temas içinde oldum. Hamdolsun uluslararası ortamlarda aldığım ocak terbiyesi sayesinde vatanımın, milletimin, ülkemin, devletimin, menfaatlerini korudum.

Ankara’ya bir vesileyle yolu düşenlerinizin, çalıştığım yerlerde işi olanlarınızın hep yanındaydım. Oradaki imkânlarla hem ülkeme, hem de memleketime hizmet ettim. Siz hemşerilerimi ve memleketimi hiç unutmadım. Kısa ayrılıklarda bile Kahramanmaraş her zaman kalbimin sılasıydı. Sıladan memleketime sadece el sallamak, özlem gözyaşları dökmek ile yetinmedim. Koordinasyonunu yürüttüğüm tüm işlerde olduğu gibi en son olarak koordine ettiğim Avrupa Birliği fonlarında da adaleti korumak şartı ile memleketimi önceleme azminde oldum. AB mali kaynaklarıyla şehrimize 14 okulun yapılmasında çaba sahibi oldum, bir kısmının yapımı hala devam ediyor. Koordinasyonunu yürüttüğüm projelerle 188’i öğretmen olmak üzere 228 kişinin memleketimde uzun süreli istihdam edilmesi için mesai sarf ettim. Suriyeli sığınmacılar nedeniyle hastanelerimizde oluşan yükü bir nebze azaltabilmek için şehrimize 6 adet göçmen sağlık merkezi açılması için emek sarfettim. Bu sayede üç projede planlamaya alındı. Buralarda şimdiden 11 doktor 62 sağlık personeli, 73 hemşerimiz çalışıyor.. Ankara’da Kahramanmaraş’la ilgili herhangi bir mesele olduğunda bu şehrin çocuğu olarak hep o meselenin içindeydim. Bürokrasinin imkân ve sınırları içinde hizmet ettiğim şehrime inşallah sizin temsiliyyetiniz ile vekil olarak hizmet etmeye aday oldum. Kaderlerimiz bizi yoktan var eden Allah’ın elinde. Ondan memlekete hizmet etmek amacıyla çıktığım yolda hayrı kolaylaştırmasını diledim, diliyorum…”

“24 Haziran”

24 Haziran’da yapılacak olan Genel seçimlere de değinen MHP 2.Sıra Milletvekili Adayı Zuhal Karakoç Dora“24 Haziran 2018 Genel Seçiminde Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin takdiri ve teşkilatımızın teveccühü ile Cumhuriyetimizin kurtuluş ve kuruluş meşalesinin yakıldığı memleketim Kahramanmaraş’tan ikinci sıra milletvekili adayı gösterilmiş bulunmaktayım. Kahramanlar şehri Maraş’ımızı hakkettiği yüksek temsiliyet ile temsil etmek, en iyi ve en güzeli hakkeden hemşerilerime layıkı ile hizmet etmek arzusu ile çıkmış olduğum kutlu yolda başta yüce Allah’tan inayet ve muvaffakiyetini dilerim. Ülkemize hizmeti bir ibadet şuuru ile yaşayan siz Milliyetçi Hareket Partimize gönül vermiş tüm ülküdaşlarımdan bu süreçte gösterdiğiniz ilgi, alaka ve desteklerinizin devamını istirham ederim.Zor bir coğrafyadayız. Sadece bugün değil dünya var oldu olalı ve yazı bu var oluşta insanoğlunun dünya hikâyesini yazdı yazalı vatan edindiğimiz bu cennet misal topraklar, cehennem ve ehlinin tazyiki ve taarruzu ile imtihan oldu. Dünyanın gözbebeğindeyiz. Ve gözler üzerimizde. Cumhuriyetimiz kazanımımız, demokrasimizi geliştirmek en asli hassasiyetimiz. Kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi, sadece tüketen ve dolayısı ile alan değil, üreten ve satan bir ülke olmak bu toprakların bize yüklediği sorumluluğumuzdur. Tüm ülküdaşlarımız ile gecemizi gündüzümüze katarak bu uğurda çalıştık, çalışıyoruz ve inşallah bu beden bizde oldukça, yüreklerimiz vatan, vatan diyerek attıkça son nefesimize kadar çalışacağız da. Evet, yolumuz düz ve konforlu değil. Dâhili ve harici müstevliler dünde kalmadı, bunun idrakindeyiz. Uyanık olacağız. Darbeler bizleri hiçbir zaman yıldırmadı, bu yolda binler adedince bedeller ödedik. Seksen darbesi ve öncesinde nice genç fidanlar adadık bu uğurda, adayacağız da. Terör gailesi ile yolumuzu kesen eşkıya ve patronajına karşı otuz yılı aşkın şehitler, gaziler verdik, vatan için vereceğiz de…

En son olarak 15 Temmuz’u hep beraber yaşadık. Ele geçiremedikleri için, daha önce Milliyetçi Hareket Partisine ve onun Saygıdeğer Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beyefendiye defalarca kasteden o hain güruh ve başındaki terör elebaşı bu sefer vatanımıza, devletimize, ülkemizin demokrasisine, milli mukaddes bütün değerlerimize tankla, topla, uçaklarla saldırdılar. Bu melun girişim, uluslararası aktörlerin himayesinde ve işbirliğinde yapıldı. Yakından izlediğim ve mücadele ettiğim bu uluslararası çevreler; ülkemizi dört bir yandan sıkıştırmak, Türk’ün belini kırmak, boynunu bükmek, huzurumuzu bozmak, en önemlisi de tarihimizden ve ecdadımızdan devraldığımız bayrağımızı düşürmek için, yeniden dünyaya söyleyecek sözümüz olmaması için, içerdeki ihanet şebekeleriyle beraber dört bir yandan bizi cendereye almak istiyorlar. Bir kardeşiniz olarak, bu şartlarda, sizin vekâletinizle yapabilecek çok şeyim olduğuna inandığım için artık devlet deneyimimi siyasi düzleme taşımak istiyorum.”ifadesini kullandı.

Sözlerine devam eden Dora“Sayın Genel Başkanımızın ferasetinde ülkemizin geleceği ve menfaatlerini önceleyerek dâhil olduğumuz Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olarak değerlendirilmeyecek kadar önem arz etmektedir. Bize ve gerçeklerimize rağmen üzerimize giydirilen bir takım esaret elbiseleri Türk’ün bedenine ve o bedeni izzetli bir şekilde ayakta tutan değerlerimize, gerçeklerimize yani kalbimize dar gelmektedir. Cumhur İttifakı bir yeniden özgürleşme, yeniden ayağa kalkma, tarihe yazdığımız destanı yazmaya yeni bir besmele ile başlama azminin iddiasıdır. Cumhur İttifakı tüm siyasi rekabetleri bir tarafa bırakarak, yakın coğrafyamızda yaşanan tecrübeleri de dikkate alarak bir milli duruşun ve kenetlenmenin ismidir. Biz Milliyetçi Hareket müntesipleri bu şuurla 24 Haziran’da üzerimize düşen ödevi yerine getirirken, bu ittifaka dair verdiğimiz sözü gönül rahatlığının ötesinde vatani hizmet şuuruyla yerine getirecek, tüm şer ittifaklarına karşı cesaretimiz ile dur diyeceğiz. Bu amaçla Cumhur ittifakını bir yandan desteklerken diğer yandan da partimizin Kahramanmaraş ve Türkiye sathında daha güçlü bir şekilde meclise girmesi için var gücümüzle çalışmalıyız, çalışacağız da…”dedi.

“Aranızdan Biriyim”

Milliyetçi Hareket Lideri Devlet Bahçeli’ye büyük saygı duyduğunu da ifade eden MHP’li Karakoç Dora “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin takdir ve teveccühüyle, teşkilatımızın değerli destekleriyle ülkeme ve güzel şehrimiz Kahramanmaraş’a daha fazla hizmet etmek, sizin haklarınızı savunmak, adınızı duyurmak, isteklerinizi, ihtiyaçlarınızı karşılamak için vekâletinizi istemeye geldim.Size sözüm, uzun zamandır devlet kademelerinden uzaklaştırılmış Milliyetçi Harekete bağlı ülküdaşlarımızın yeniden ehil oldukları işlerde istihdam edilmesini sağlamak için; Türkün ve Kahramanmaraş’ın izzetini, onurunu koruyarak huzurunu ve refahını yüceltmek için var gücümle çalışmak ve kapımı her zaman size açık tutmaktır. Aranızdan biriyim, hep aranızdan biri kalmak için bugün buradayım. Daha önce de ifade ettiğim gibi; ülkemize hizmeti bir ibadet niyeti ile yaşayan Milliyetçi Hareket Partimize gönül vermiş

Tüm ülküdaşlarımdan bu süreçte dua ve desteklerini istirham ederim.”şeklinde açıklama yaptı.

Editör: TE Bilişim