KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını Yapı Öğrenci Topluluğu Başkanı Furkan Ünaldı yaptı. Ünaldı, etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan üniversite yönetimine ve katılımcılara teşekkürlerini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından ilk sunumu gerçekleştiren Vodafone Program ve Proje Yönetim Müdürü Aslı Koçyiğit, kariyer sürecine ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. Birlikte çalışmanın ve takım olabilmenin başarıya etkileri konusunda bilgiler veren Koçyiğit, Vodafone’da kadın ve yeni mezunlar için kariyer imkânlarını paylaştı.

Belki de Sensin Derneği Başkanı Dila Feyzanur Uykusuz ise ‘Belki de Sensin’ platformu olarak yürüttükleri çalışmalara ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. Belki de Sensin Derneğinin 4 yıl önce kök hücre bağışçısı olma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kurulduğunu belirten Uykusuz, “Kök hücre bağışçısı olmak için 18 -50 yaş aralığındaysanız ve kronik bir hastalığınız yok ise Kızılay’a gidip ‘kök hücre donörü adayı’ olmak istediğinizi belirtmeniz yeterli. Bir form dolduruyor ve 3 tüp yani 20 ml kan veriyorsunuz. Tebrikler, artık bir donör adayısınız. Geriye heyecanla eşleşmeyi beklemek kalıyor.” dedi.

“Ülkemizde kök hücre bağışçısı sayısı maalesef çok az.” diyen Uykusuz, “Almanya ile neredeyse aynı nüfusa sahip olmamıza rağmen orada kök hücre bağışçısı sayısı 5 milyon iken ülkemizde 250 binlerde. 1.5 milyon bağışçı sayısına ulaşırsak birçok hastamız hayatına devam edebilecek. Bu nedenle farkındalık yaratmak, insanları bu konuda bilgilendirmek çok önemli.” diye konuştu.

Panelin sonunda panelistlere plaket takdim edilirken program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Panelin ardından katılımcılar, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu fuaye alanında Kızılay ekipleri tarafından oluşturulan kan bağış noktasında kan ve kök hücre bağışında bulundular.