Rektör Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı ile birlikte KSÜ Üniversite-Sanayi-Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezini (ÜSKİM) ziyaret etti.

Laboratuvarlarda incelemelerde bulunan Can’a laboratuvar sorumluları, laboratuvarlar ve yapılan analizler hakkında bilgiler verdi.

ÜSKİM Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Hakan Kurt ve Dr. Öğr. Üyesi Alaaddin Gündeş, Genel Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ceyhan, Ar-Ge Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Karteri, Sanayi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi M. Hakan Morcalı ve ÜSKİM personellerinin de hazır bulunduğu ÜSKİM Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programda ÜSKİM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Şekkeli, ÜSKİM hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.

Üniversitedeki akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, devamlılığı esas alan işbirliğini sağlama mantığı ile ÜSKİM'de çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Şekkeli, daha önce akademiye daha fazla hizmet verilen merkezde sanayi ayağını güçlendirmeye yönelik çalışmaların yoğunlaştırıldığını ve bu kapsamda yüzlerce işletmeye ziyaret gerçekleştirildiğini belirtti.

Bu çalışmalar neticesinde ÜSKİM'de sanayi payının yaklaşık yüzde 45'lere yükseltildiğini kaydeden Şekkeli, bu sayede ÜSKİM'in tanınırlığını artırdıklarını kaydetti.

Programda Sanayi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Morcalı da istatistiki verilerle ÜSKİM'e ilişkin bilgilendirme içeren genel bir sunum yaptı.

Yapılan sunumların ardından Rektör Prof. Dr. Can, KSÜ yönetimi olarak sanayi ile ilişkileri güçlendirmenin, en temel hedeflerinden biri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Üniversite olarak çok kaliteli bir kadroya sahibiz ve inanıyorum ki KSÜ’nün bütün fertleri olarak üniversitemizi daha ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yoğun bir gündemle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Öğrencilerimizin ve akademik kadromuzun taleplerini de göz önünde bulundurarak katılıma dayalı bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Üniversitemiz muazzam bir büyüklüğe ulaştı. Hep birlikte daha ileri noktaya taşıyacağız. Hep birlikte güzel işler yapacağız."

ÜSKİM'de yapılanları yerinde görmekten memnuniyet duyduğunu ve çok önemli analizler ile çalışmalar yapıldığını, bunları da üniversitenin imajını güçlendirecek çalışmalar olarak ilgili yerlerde anlatacağını belirten Rektör Can, yapılan sunumlar ve çalışmalar dolayısıyla ÜSKİM personellerine teşekkür etti.