Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle program düzenledi. Kahramanmaraş’ta görev yapan gazetecilerle bir araya gelen KMTSO Başkan Serdar Zabun, Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz ve Yönetim Kurulu üyeleri, basın mensuplarının Gazeteciler gününü kutlayarak mesleğin önemine değindi.

Programda bir konuşma yapan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, şehrin ekonomik verileriyle ilgili bilgiler paylaştı.

“Sizleri Mesai Arkadaşım Olarak Görüyorum”

Gazetecileri birer çalışma arkadaşı olarak gördüğünü söyleyen Zabun şöyle konuştu: “Biz aslında yılın her günü sizlerle birlikte çalışıyoruz. Topluca buluşamasak da, bir vesile ile görüşüyor şehrimiz için önemli meselelerde hep beraber çözüm ardağımız mesailerimiz oluyor. Ben bu yüzden sizleri birer mesai arkadaşı olarak tanımlıyorum. Bu duygularla çalışan gazeteciler günü dolayısıyla basın emekçilerimizi tebrik ediyorum. Vatansever ve ilkeli basın çalışanlarımızın zorlu çalışma hayatlarında Allah yardımcıları olsun diyorum.”

İlkeli ve tarafsız habercilik anlayışının her zamankinden daha önemli bir konu haline geldiğine değinen Zabun, basın sektörünün ülkenin gelişmesi, sosyal ve ekonomik kalkınması açısından çok önemli bir güç olduğunu vurguladı. Zabun şöyle konuştu: “Basın sektörü, ülkemizin gelişmesi, sosyal ve ekonomik kalkınması açısından çok önemli bir güç. bu gücü, doğru ve etkin şekilde kullanmak, milletin yararına olacak konularda aktive etmek gerektiğine inanıyoruz.

“15 Temmuz Hain Fetö Darbe Girişiminde Basınımızın Milli Duruşu Müthiş Derecede Önemliydi”

Özellikle son yıllarda gördük ki, basın; toplumsal konularda çok önemli bir pozisyonda yer alıyor. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde basınımızın dik duruşu, milli iradeye sahip çıkışı müthiş derecede önemliydi. Türk basınının sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, milli iradenin hakimiyeti, ülkemizin demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları alanlarında en ileri standartlara ulaşması için yüksek iradesini bundan sonra da sürdüreceğine yürekten inanıyoruz.”

Kahramanmaraş’ın ekonomik durumuna değinen Zabun, 2016 ve 2017 yıllarında 3 milyar liralık özel sektör yatırımının teşvik belgesine bağladığını ve bu yatırımların, önümüzdeki dönemde hayata geçerek yeni ihracat ve istihdam rekorları kırılacağını belirtti. Zabun şöyle devam etti: “Şehrimiz, bugün Anadolu’da sanayileşmenin en iyi modellerinden birisidir. Yatırımlarıyla, istihdam ve ihracatıyla kalkınma başarısını gösteren nadir illerimiz arasındadır.

“2017 Yılında Çok Önemli Ekonomik Başarılara İmza Attık”

17 milyar liralık ekonomisi ile 150 bin kişiye iş ve aş kapısıdır. Hamdolsun, 2017 yılında çok önemli ekonomik başarılara imza attık. İhracatımız %11,5 artarak 950 milyon dolara ulaştı. 2016 ve 2017 yılında 3 milyar liralık özel sektör yatırımı teşvik belgesine bağladı. Bu yatırımlar, önümüzdeki dönemde hayata geçecek ve yeni ihracat ve istihdam rekorları kırılacak. Bizler de Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak, özel sektörün önünü açacak çalışmalarımızla, yeni sanayi ve yatırım alanları projelerimizle bu yapıyı destekliyoruz. Sizlerle birlikte şehrimizin daha kalkınmış, daha güçlü bir ekonomiyle geleceğe koşması için var gücümüzle çalışıyoruz.”

“Bana Bu Alanda Bir Görev Düştüğünde, Üzerimize Düşeni Yaparız”

Toplantıda bir konuşma yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz de basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü kutlayarak,  basın ile buluşmaların kentsel sorunları tartışmak adına faydalı olduğuna değindi. Öksüz, “Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle tüm basın çalışanlarımızın tebrik ediyorum. Gerçekten zor bir görev yürütüyorlar. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, KİPAŞ Holding olarak belli bir seviyedeyiz. Bana bu alanda bir görev düştüğünde, bunun sizler tarafından bize ulaştırılması durumunda üzerimize düşeni yaparız.” şeklinde konuştu.

“Ticaret Ve Sanayi Odaları Ülkenin Ve Şehirlerin Gelişmesinde En Çok Katkısı Olan Sivil Toplum Kuruluşlarıdır”

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Birliği Başkanı Arslan Deveboynu ise organizasyon dolayısı ile gazeteciler adına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti. Deveboynu şöyle konuştu: “Ticaret ve Sanayi Odaları ülkenin ve şehirlerin gelişmesinde en çok katkısı olan sivil toplum kuruluşlarıdır. İllerin her türlü sorunlarını bilen, çözüm arayan odalardır. Eğer bir şehrin ticaret ve sanayi odaları güçlüyse, o şehrin geleceği de güçlüdür. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 9 bin üyesi var. Hepsi de işadamı ve sanayici. Tüm iş dünyasının sorunları Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplanıyor ve buradan kurumlara göre dağılıyor. Çok güçlü bir Odamız olsun, çok güçlü başkanlarımız olsun, güzel işler çıksın. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz, Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptıkları davet nedeniyle”.

Toplantıda da sonra KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz basın mensuplarının sorunlarına yanıtladı.  

Toplantıda, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Akif Gölcü, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Beşen ile Meclis Üyesi Mehmet Yüzbaşıoğlu hazır bulunurken, çok sayıda basın kuruluşunun çalışanları katıldı.

Editör: TE Bilişim