KASKİ Genel Müdürlüğü, Elbistan İlçesinin içme suyunun temin edildiği Kaynarca Terfi Merkezini korumak amacıyla başlattığı inşaat çalışmalarını tamamlayarak çevre düzenlemesine başladı. 

  Vatandaşlara sağlıklı su temin edilmesi için Kaynarca Terfi Merkezinde başlatılan kesişen forekazık uygulaması tamamlandı. Daha önce kaynağa kirli su girişini engellemek amacıyla kaynakla Ceyhan Nehri arasına kil sedde yapılmış, suyun kalitesini anlık kontrol etmek için laboratuvar kurulmuş ve tecride yönelik çalışmalar yapılmıştı. KASKİ Genel Müdürlüğü son olarak kaynağın etrafında yaklaşık 200 metrelik bir alanda toplam 250 adet kesişen forekazık uygulamasıyla kaynağı kalıcı olarak izole etmiş oldu.

  Koruma çalışmaların tamamlandığı tesiste  çevre düzenleme çalışmalarınageçildi. Çevre düzenleme çalışmaları kapsamında çevre ihata duvarları yenilenecek, Ceyhan Nehri kısmına estetik gömmeli taş duvar çalışmaları yapılacak. Tesiste devam eden çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte dış etmenlerden tamamen koruma altına alınan tesise estetik bir görünüm kazandırılmış olacak.