6’ncısı düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, Türkiye'de ve Dünya'da Coşkuyla Gerçekleştirildi

Türkiye çapında 622.722 kişinin katıldığı yarışmaya Kahramanmaraş’ta 22 bin kişi katıldı. Türkçenin yanında Arapça ve İngilizce olarak da yapılan yarışmaya Kahramanmaraş’ta Arapça dilinde 1.853 kişi katıldı.
- Yarışma Kahramanmaraş’ın Tüm İlçelerinde Düzenlendi

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Kahramanmaraş’ın tüm ilçeleri ile bazı köy ve beldelerde de yapıldı. Onikişubat veDulkadiroğlu’ndan sonra Yarışmaya en yoğun katılım 1443 kişi ile Elbistan ve 1319 kişi ile Afşin’den oldu.
 

Afşin - 1319
Andırın - 134
Çağlayancerit - 447
Ekinözü - 307
Elbistan - 1443
Göksun - 524
Nurhak - 359
Pazarcık - 175
Türkoğlu - 893
Dulkadiroğlu - 5733
Onikişubat - 8103

 

104 binada gerçekleştirilen yarışmada yaklaşık 850 gözetmen görev aldı.

 

-7’den 70’e 700 bin yarışmacı

 

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, Türkiye'de ve dünyada coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Miladi 8 Nisan 2018, hicri 21 Recep 1439 pazar günü yapılan yazılı sınav illerde belirlenen okullarda, online başvuru sahipleri ise online sistem üzerinden sınava tabi oldu.

‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ teması ile uluslararası çapta düzenlenen ve konusu ‘Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü’ olan yarışmaya yurt içi ve yurt dışından 700 bine yakın kişi başvurdu. Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde organize edilen yarışmada, yaşlara göre belirlenmiş 11 ayrı kategori yer alıyor.

En geniş katılımlı sivil yarışma olan Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması; Millî Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yanında, resmi ve özel kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneklerin desteğinde on binlerce gönüllü ile gerçekleştirildi.

 

Engelliler, Tutuklu ve Mahkûmlar da Yarıştı

Yarışmaya, özel gözetmenler eşliğinde engelli vatandaşlar ve cezaevlerinde oluşturulan sınav noktalarında tutuklu ve mahkûmlar da katıldı.

 

Her Yaştan Yarışmacı

Her kategori sorularının ayrı hazırlandığı yarışma; A Kategorisi (6-10 yaş), B Kategorisi (11-14 yaş), C Kategorisi (14-19 yaş), D Kategorisi (19-30 yaş), E Kategorisi (30 yaş üstü), F Kategorisi/İhtisas Kategorisi (Resmi veya fahri din görevlileri),  (imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler vs.), G Kategorisi (Arapça 18 yaş altı), H Kategorisi (Arapça 18 yaş üstü), I Kategorisi (Türkçe online),  J Kategorisi (İngilizce online), K Kategorisi (Arapça online) olmak üzere 7'den 70'e herkese hitap ediyor.

 

Yarışmanın İçeriği

Yarışma kapsamında 6-10 yaş aralığındaki A kategorisi yarışmacılara Peygamber Efendimiz’in hadisleri ve örnek hayatını resimli hikâyelerle anlatan Mürşide Uysal'ın ‘Peygamberimizden Dini Hikâyeler’ isimli kitabından; 11-14 yaş aralığındaki B kategorisi yarışmacılar ile C, D, E ve F kategorileri yarışmacılarına merhum Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan'ın (Rh.a.) ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ isimli kitabından sorular yöneltildi.

G, H ve K kategorilerinde yarışanlar Riyazu’s Salihin kitabının Arapça olanından; J kategorisinde yarışanlar ise İngilizce çevirisinden sınava tabii tutuluyorlar.

I kategorisi (Türkçe online) sınavı dünya genelinde www.ufkayolculuk.com web sitesi üzerinden gerçekleştirilirken, J (İngilizce online) ve K (Arapça online) kategorileri sınavları ise www.ufkayolculuk.com web sitesi üzerinden 15 Nisan 2018 saat: 11.00 ve 18.00'de (UTC) yapılacak.

Amaç Okuma Alışkanlığını Arttırmak

Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olan yarışmanın bu yılki “Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü” konusu ile;

Kur’an ve Sünnet’in ayrılmaz bir bütün olduğunu anlamak,

Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlayıp yaşamak,

Toplumun her kesimini Son Peygamber'in (sav) mesajları ile buluşturmak,

Yüce dinimiz İslam’ı sahih kaynaklar ile daha doğru anlamak ve anlatabilmek,

Hadis-i Şerifleri önemsizleştirip yok sayarak Kur'an-ı Kerim'i yanlış uygulatmayı amaçlayan tuzaklardan korunmakhedeflendi.

 

Yarışmanın Ödülleri

Yarışmada dereceye girenlere umre, para ödülü, bilgisayar ile çeşitli ödüller verilecek. Ayrıca, yarışmada dereceye girenlere, yaşadıkları illerde yarışmayı organize eden proje ortakları tarafından da çeşitli ödüller verilecek.

 

Büyük Ödül Töreni 12 Mayıs'ta

İllerde dereceye girenlere ödüllerinin dağıtılmasının ardından “Türkiye Geneli Ödül

Gecesi” 12 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenerek büyük ödüller hak edenlere takdim edilecek.