Kültürpark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde açılış konuşmasını yapan Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un önderliğinde 2014’ten bu yana Engelsiz Bir Kahramanmaraş için çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz.Engelliler Şube Müdürlüğü olarak engelleri ortadan kaldırmak, engelli kardeşlerimizin sosyal hayata tam olarak katılım sağlamak için ideal şartlara  ulaşabilmesini sağlamak bütün kurum ve kuruluşların görevidir. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılabilmeleri adına çeşitli kurslar düzenlemekteyiz. Engelli vatandaşlarımızın kolayca ulaşım sağlayabilmesi adına tüm otobüslerimizi engelli erişebilirliği için rampalı, sesli ve görsel durak sistemleriyle donattık.

Bu eğitim programımızın amacı engelli ve engelli ailelerinin yangın güvenliği eğitimi ve tatbikatı konusunda bilinçlendirmek. Bazı zamanlarda aileler engelli çocuklarını evde yalnız bırakıp gitmek zorunda kalabiliyorlar. Sosyal platformlarda da çıkan yangın örneklerini görmekteyiz. Yapılması gerekenler konusunda eğitimciler tarafından eğitim verilerek farkındalık oluşturmak istenmiştir. Bu programa katılan katılımcılarımıza katılım sertifikaları da verilecektir. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı eğitmenlerinden Nimetullah Aksoy, itfaiyenin görevleri, yangının çıkış sebepleri, yangın anında yapılması gerekenler gibi birçok konuyu kapsayan geniş bir eğitim sundu. İşitme engelliler için işaret dili ile çevirisi yapılan programın sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

Sunduğu eğitimden dolayı Nimetullah Aksoy ve işaret dili çevirmeni Muhammed Akif Kirişçi'ye Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ve İtfaiye Eğitim Şube Müdürü İbrahim Çataltaş tarafından teşekkür edilerek çiçek takdim edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği ekibinin verdiği konser sonrasında yangın tatbikatına geçildi. Tatbikatta yangın söndürme işlemlerinin yanı sıra yaralı kurtarma eğitimi de gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim