Emeklilikte yaşa takılanlardan İsmet Gedikli, “Hükümetimiz bugüne kadar devrim niteliğinde hizmetler yapmıştır. Bu hizmetlerin içerisinde bizde olmak istiyoruz. Bir ara Çalışma Bakanlığı bu çalışmayı yapıyordu, bu çalışmanın nihayete erdirilmesini istiyoruz” dedi.

Kahramanmaraş'ta, Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar Ulu Cami önünde bir basın açıklaması düzenleyerek haklarını istediler.  Eylül 1996 yılı öncesinde SSK ve Bağ-Kur emekli sandığı sözleşmeleri ile iş hayatına başladıklarını ancak 1999 yılında çıkarılan 4447 ve 4759 sayılı yasalar ile mağdur edildiklerini söyleyen bir grup vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Ulu Cami önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan EYT mağdurlarından olduğunu belirten İsmet Gedikli, ''Biz emeklilikte yaşa takılanlar 08.09.1996 öncesi SSK BAĞ-KUR Emekli Sandığı sözleşmeleri ile iş hayatına başlayan kişileriz. SSK'ya giriş yıllarımızda bizden istenilen sigortalılık süresi 25 YIL, prim 5000 gündü. Bunları fazlası ile geçtiğimiz halde emekli edilmeyen kitleyiz ve mağdurlarız. Bizler kesinlikle erken emeklilik, imtiyaz veya ayrıcalık istemiyoruz. Sadece SSK'ya giriş yıllarımızda ki yasalarla emekli olmak istiyoruz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenirini duyurmak istediklerini belirten İsmet Gedikli, ÇSGB-AKİM-BİMER-CİMER'e yazılan EYT sorunlarına tatmin edici yanıtlar alamadıklarını söyleyerek, ''Sayın Cumhurbaşkanımızdan staj mağdurları ve aylık bağlama oranları için detaylı EYT açıklaması bekliyoruz. Sosyal medyadaki EYT Gruplarını incelediğimizde binlerce, aileleri ile birlikte milyonlarca kararsız ve Emeklilikte yaşa takılan kişiler var'' diyerek bunun seçim sonuçlarına direkt etki edeceğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.