Kahramanmaraş’taki ÇEKUD gönüllüleri, Yedikuyular Keklik Deresi’nde bin adet sedir fidanı diktiler. ÇEKUD’un organize ettiği etkinliği ilimizde Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği yürüttü. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Nida Hanımlar Derneği ile Lider Gençlik ve İzcilik Kulübü de etkinliğe destek oldu. Fidan dikimine 7'den 70'e onlarca gönüllü katıldı. 

Yedikuyular Keklik Deresi’ndeki fidan dikimine Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr Kadir Saltalı da katılarak kendi elleriyle fidan diktiler. 

‘Köklerimiz Bu Topraklarda’ projesi kapsamında düzenlenen etkinlik eş zamanlı olarak Türkiye'nin tüm illerinde gerçekleştirildi. 

22 Nisan Pazar günü saat 13.00’te 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlik kapsamında 100 bin fidan dikimi ve tohum ekimi yapıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlik ile amaç, projenin daha da büyüyerek geleneksel hale getirilmesi ve çevre bilincinin arttırılmasının sağlanması.