Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Lirası'na destek çağrısı sonrası besici Bayram Kabak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kızılay’a bir adet tosun bağışladı. Dulkadiroğlu ilçesi Dereköy Mahallesi’nde besicilik yapan Kabak, yaklaşık 15 bin lira değerindeki tosunu Kızılay yetkililerine teslim etti. 

Kızılay’daki törende açıklama yapan besici Kabak, “Devleti olmayan insanın hiçbir şeyi olmaz” dedi. 

Kabak, "Doların yükselişinden dolayı tepkim olarak ve devletimize destek amaçlı bu tosunu bağışlıyorum. Bütün sağduyulu insanları da teşvik etme amaçlı bu tosunu Türk Kızılayı'na hediye ediyorum. Devletimiz olmazsa hiçbir şeyimiz olmaz” diye konuştu. 

Bağış yapılan tosunu ihtiyaç sahibi insanlara hızlı bir şekilde dağıtılacağını söyleyen Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Aslan Şerefoğlu, "Dahili ve harici ekonomik saldırılara uğradığımız şu günlerde memleket olarak birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Doların yükselmesi ve suni dalgalanmalardan dolayı besici vatandaşımız bize bir adet tosun bağışında bulunmuştur. Bu tosunu ivedilikle kesip ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız" şeklinde konuştu.