Kahramanmaraş 3 Yıl Öncesinden Bahsi Geçen Hızlı Tren Projesi İle İlgili Bir Çalışma Olmamasından Dolayı Duruma Tepki Gösteriyor.

>>> Kahramanmaraş’ta Yüklü Tır Kavşakta Devrildi!

>>> Beyaz Et Sektöründe Büyük Soruşturma!

>>> Kahramanmaraş’ta Cuma Namazında Cami Doldu Taştı!

Hızlı Tren Projesi 3 Yıl Önce Açıklanmış ve 62. Hükümet programında 'Karaman-Ulukışla-Mersin-Adana-Gaziantep-Şanlıurfa-Habur Hızlı Demir Yolu Hattı' olarak belirtilmişti. O dönemin AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal yaptığı yazılı açıklamada;

Bir süredir bazı basınımızda hızlı tren konusunda spekülasyonlar yapılmaktadır. 50 yıllık ihmal edilmiş raylı sistemler konusunda Türkiye'yi çağ atlatmış ve bugüne kadar verdiği tüm sözleri tutmuş olan AK Parti, asılsız iddiaların hedefi olamaz. Tren yolları hat isimleriyle anılır ki 62. Hükümet programında 'Karaman-Ulukışla-Mersin-Adana-Gaziantep-Şanlıurfa-Habur Hızlı Demir Yolu Hattı' olarak belirtilmiştir. Bu planlamanın en başından beri Kahramanmaraş'tan hızlı trenin geçeceğini ve merkeze Türkoğlu ile 50 kilometrelik hatla ana artere bağlanacağını ifade etmekteyiz."

Her platformda Kahramanmaraş'ı bir bütün olarak düşünmek gerekliliğini sık sık dile getirdiklerini, kentte düzenlenen çalıştaylarda da bu fikrin planlanıp, gerçekleştirildiğini vurguladı.

- Cumhurbaşkanı ve Başbakanın sözü

Daha önce de basında hızlı tren konusunda manipülatif haberler üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürünün açıklama yaptığını hatırlatan Ünal, Kahramanmaraş-Türkoğlu-Nurdağı güzergahı için önümüzdeki günlerde etüt ihalesine çıkılacağını, 2014 yılı içerisinde de uygulama proje çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş'a gelerek Ulaştırma Çalıştayı yapılacağını belirten Ünal, şunları ifade etti:

"Kahramanmaraş'ımıza hızlı trenin gelmesi hem Başbakanımızın hem de Cumhurbaşkanımızın verdiği bir sözdür. Bizler bunun sonuna kadar takipçisi olacağız ve Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunun üzerinden siyaset yapmak isteyenler, Kahramanmaraş'ta siyaseti yetersiz, çözüm ve hizmet üretmeyen bir yapıda göstermek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaktır."

Ünal’ın bu açıklamasının üzerinden 3 Yıl Geçmesine rağmen Kahramanmaraş’ta henüz bir çalışmanın başlatılmaması vatandaşların tepkisine yol açarken, Gaziantep’te Fatma Şahin’in Hızlı Tren hattı ile ilgili incelemeler ve çalışmalar yaptığı haberlerinin ardından Kahramanmaraşlı vatandaşlar; ‘’Bizde hiçbir yetkilide hareketlilik yok. Hızlı Tren Kahramanmaraş için hayal mi olacak? Neden kimse çıkıp bu konu ile ilgili bir şey demiyor’’ gibi söylemlerde bulundu.