O Ses Türkiye yarışmasına bir arkadaşı ile birlikte katılan Kahramanmaraşlı müzik öğretmeni Yener Bulut ve arkadaşı Ümit Durak iyi bir ikili olarak dillendirdikleri parçalar ile dikkatleri üzerine toplamıştı. Yarışmanın finalinde kıyasıya yarışan ikili finalde yapılan SMS oylamasında ikinci oldular.

Adana Karataş'ta müzik öğretmenliği yaptığı öğrenilen Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Yener Bulut ve Üniversiteden arkadaşı Ümit Durak O Ses Türkiye sahnesine ilk olarak Ladik Semahi şarkısı ile çıktı. Sergiledikleri performans ile tüm jüriyi döndürmeyi başaran ikili finale kadar çıktı.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, Ümit Durak ile birlikte Şanlıurfa Harran Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduklarını ve dostluklarının ilerleyen dönemlerde de sürdürdüğünü belirten Bulut, aynı evde yaşadıklarını ve aynı grupta müzik yaptıklarını belirtti. Müziğe verdikleri bir yıllık aradan sonra Ümit Durak'ın teklifi ile yeniden müzik dünyasına girdiklerini ve yarışmaya katıldıklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim