Evinin hanımı iken, işinin ve eşinin patronu olan kadın sayısı çoğalırken, kredi ödemelerinde de kadınların erkeklerden daha çok borcuna sadık olduğu görüldü. 

Mikro kredi ile hayatları değişen ve iş sahibi olan kadınlar Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen kermes'te hünerlerini sergilediler.

Mikro kredi Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan, stantları tek tek gezerek mikrokredi kullanan vatandaşları yaptıkları işler hakkında bilgiler verdi. 11 yıldır Kahramanmaraş ve ilçelerinde yürüttükleri çalışmalar ile 97 milyon TL destek sağladıklarını ve yaklaşık 2000 kişiye iş istihdamı sağlandığını belirtildi.

Mustafa Pehlivan 11 yıldan bu yana Kahramanmaraş’ta mikro kredi uygulaması devam ettiğini, 11 yıllık süreç içerisinde 10 binin üzerinde ki bayana 97 milyon kredi dağıtımı yapıldığı ifade etti.

Mikro kredi sayesinde hayatlarının değiştiğini kaydeden kadınlar ise, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ve Mikro kredi Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.