Senegal’deki izlenimlerini aktaran AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam: “Yazsam onlarca kitap olur, çekseniz film olur. Bizim ülkemiz bir cennet. Alan var ama ekemiyorlar, gördüğümüz kadarıyla engelleniyorlar. 

Sayın Cumhurbaşkanımızı çok seviyorlar, Sıcakkanlı insanlar.” Senegal’de iki kesim var diyen AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam: “Bir taraf ultra lüks yaşıyor diğer taraf ultra fakirlik yaşıyor. Burada böyle bir durum var. Gezimizin gerçek amacı Goree adasına gitmekti. Goree adası söylemek istemiyorum ama zamanında köle ticaretinin yapıldığı bir ada. Anlatılanlara göre insanları, yaş, kilo, cinsiyet gibi sınıflara ayırarak kilosu 60’tan az olanları besliyorlar ve sonra satıyorlarmış. Tabi bu anlattıklarım şimdi olan şeyler değil. Günde bir defa tuvalete gitme hakkınız var. Haftada 3 defa yıkanma imkânı veriyorlar. Onu da deniz suyuyla yapıyorlar. Öyle bir şey hayal edin ki anne bir tarafta baba bir tarafta çocuk bir tarafta. Çocuk ağlasa ne anne ne de baba neden ağladıklarını bilmiyor. Goree adası öyle bir ada.” Senegal’in yaklaşık 400 yıldır sömürge altında olduğunu söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanı Çam: “İlk anda Portekizler geliyor, sonra Hollandalılar, sonra Fransızlar, sonra İngilizler, sonra Fransızlar tekrar geliyor. Şuanda dil Fransızca. Her gelen bu zamana kadar sömürge yapmış.”

Türkiye’nin Senegal’e birçok yatırım yaptığını söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam: “Şuanda 15 bin kişilik spor kompleksi yapılıyor. Devasa bir kongre merkezi yapmış. Giriyorsunuz Senegal’de Trük eserlerini görüyorsunuz ve gururlanıyorsunuz. Türkiye Senegal’e yatırım yapıyor. Bizim orayla gönül bağımız var. Türkiye orada kazanç sağlamak için bulunmuyor. Orası bizim gönül coğrafyamız.”

Başkan Ali Çam: “Biz oraları ziyaret etmeye devam edeceğiz. Özellikle Goree Adasının görmenizi tavsiye ediyor. Orada insanları isteyerek taşımışlar ve 6 milyon insanın öldüğü söyleniyor. O bölgede kazı yapmak yasak. Aslında oradaki insanları satanlar yine kendi insanları.” 15 Temmuz sürecine de değinen AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam: “Biz 15 Temmuz sürecini yaşadık. O hain darbe girişimini yapan içimizdeki hain insanlar. İçimizdeki satılmışlar. Allah korusun o gün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sokaklara inin demeseydi biz bugün farklı şeyler yazacaktık. Bakın oradaki Afrikalı insanlar satan kendi içerisindeki satılmışlardı. 15 Temmuz’da da bize bunu yapacaklardı. Allah muhafaza.

Kahramanmaraşlı gençlerden Senegal'deki Köle Adası'na ziyaret

Çam: “Bu programı gerçekleştirmemizde bizleri destekleriyle yalnız bırakmayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç beye sizlerin aracılığıyla ekip arkadaşlarımız adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim