Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İtfaiye Daire Başkanlığı Karacasu Eğitim Merkezi'nde 5. dönem eğitim töreninde yaptığı konuşmada, büyükşehir itfaiyesinin il genelinde 29 istasyonda ileri teknolojiye sahip 70 araç ve 443 personelle hizmet verdiğini söyledi.

Ekiplerin yangına ulaşım süresinin il ve ilçe merkezlerinde 3,5 dakika olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç, "Ülkemizde örneği İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Konya'da bulunan ve 2016'nın Mayıs ayında hizmete açtığımız Büyükşehir İtfaiye Eğitim Tesislerimizde, Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliğinde bugüne kadar 5 dönemde, 14 ilden ve Makedonya'dan gelen 100 itfaiyeciye profesyonel itfaiyeci eğitimi verilmiştir. İki ayda bir yeni gruplara eğitim verilmeye devam edilecektir." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesinin hem eğitim tesislerinin hem de eğitmenlerin yurt dışına da hitap edecek kapasitede olduğunu vurgulayan Erkoç, Balkanlar, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden gelen itfaiyecilere de eğitim ve hizmet sunulacağını kaydetti.

Erkoç, gelinen noktada itibariyle büyükşehir itfaiyesinin nüfusa düşen istasyon, araç ve ekipman bakımından büyükşehirler arasında ilk 5'e girdiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm birimlerimize olduğu gibi itfaiye teşkilatımıza da her türlü desteği vererek, çıtayı daha yukarıya taşıyacağız inşallah." dedi.

Erkoç, konuşmasının ardından, 5. dönem eğitimlerini tamamlayan 5'i Makedonyalı olmak üzere Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Giresun, Sinop, Amasya, Kastamonu ve Nevşehir itfaiyelerinden gelen 20 itfaiyeciye sertifikalarını, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder ile verdi.

Makedonya itfaiyecileri de aldıkları profesyonel eğitimden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç'a teşekkür plaketi takdim etti.

Editör: TE Bilişim