Kahramanmaraş Bölge Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı personelin katılımıyla yol kenarı denetimlerde hatalı sürücülere polis göz açtırmadı. Polis bölgesinde kontrol edilen 3955 aracın 471'sine çeşitli ihlallerden 52 bin 528 TL cezai işlem yapıldığı öğrenildi. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Gürbüz konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş İl geneli polis sorumluluk bölgelerinde, Zirai araçlar, mevsimlik tarım işçisi ve yolcu taşımacılığına yönelik denetimlerde, 3955 aracın kontrol edildiği, 417 araca çeşitli ihlallerden 52 bin 528 TL cezai işlem uygulandığı, kesilen cezaların büyük bir kısmının yetki belgesi olmamasından ve fazla yüklemeden kaynaklı olduğu öğrenildi. Denetimlerde 7 aracında trafikten men edildiği belirtilirken, Kahramanmaraş Bölge Trafik Şube Müdürü Arif Gürbüz sürücülere uyarı yapmak adına açıklamalarda bulundu.

Gürbüz yaptığı açıklamada, ''Şehirler arası karayollarında meydana gelen kazaların incelenmesi sonucu,  genel olarak yorgun ve uykusuz araç kullanmak, dikkatsiz tedbirsiz davranmak, Aşırı hız, yol üzerinde arızalanmış veya park etmiş araçların yeterli tedbir almayışı, zirai tarım araçlarının karayolu üzerinde hatalı şerit izlemesi veya gece reflektör bulundurmaması, aceleci davranarak hatalı sollama makas atma gibi nedenlerden trafik kazaları meydana gelmekte bu kazalar sonucunda ölüm yaralanma ve Maddi hasar oluşmaktadır'' dedi.

Kazalar olduktan sonra baktığımızda kask takmayan motosiklet kullanıcıları ile emniyet kemeri takmayan yolcu ve sürücülerin çok daha fazla zarar gördüğünü belirten Gürbüz, ''Kazaların azaltılmasına yönelik yol ve trafik güvenliği ile ilgili Emniyet Genel müdürlüğümüz tarafından belirlenen,  trafik güvenliği uygulama politika belgesi" kapsamında 5 Temmuz 8 Temmuz tarihleri arasında tarım ve zirai araçlar mevsimlik tarım işçisi ve yolcu taşımacılığına yönelik sabit ve seyir halinde gündüz gece özel denetim talimatları doğrultusunda Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak şehirler arası yollarda denetimler yapıyoruz'' dedi.

Bu denetimler sonucunda kara yolunu kullanan araç ve sürücülerin belgeleri incelenmekte olduğunu belirten Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Gürbüz, ''Sürücülerin belgelerinin Araç kullanmaya yeterli olup olmadığı, yetki belgesi bulunup bulunmadığı, araçların sigorta, muayene, Işık donanımları, reflektör, Takograf denetimi sürücünün dinlenmeden 4 saatten fazla araç kullanıp kullanmadığı yedek sürücü olup olmadığı konularında denetim yapıyoruz. Bunun yanı sıra günlük rutin denetimlerimiz özellikle yolun yapısını olumsuz etkileyen bozan ağır tonajlı araçlar üzerinde denetimlerimiz devam ediyor'' dedi ve Trafik ekiplerinin araç ve sürücülerin eksiği olanlara cezai işlemlerin uyguladığını aynı zamanda sürücüleri trafik güvenliği yönünde bilgilendirmek suretiyle sürücü ve yolcuların zarar görmesini önlemeye çalıştığını söyledi.

Özel denetim kapsamında bu süre içerisinde 782 tarım ve zirai araçlar mevsimlik tarım işçisi ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar denetlenmiş 153 araç ve sürücünün eksiği olduğundan cezai işlem uygulandığını belirten Gürbüz, ''Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik trafik denetimlerimiz devam edecektir. Sayın Sürücülerimizin Trafik kurallarına uygun araç kullanmaları yakın takip, hatalı sollama, Aşırı hız, dalgın ve dikkatsiz araç kullanma gibi hatalar yapmamalarını temenni ediyoruz'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.